• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. B.

18.03.2020

10:07

17 VAŽNIH ODLUKA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE KRUŠEVCA! Razrađene sve mere za zaštitu od koronavirusa!

Vesti

17 VAŽNIH ODLUKA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE KRUŠEVCA! Razrađene sve mere za zaštitu od koronavirusa!

Podeli vest

Na sinoćnjem sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije i stručno-operativnih timova, doneti su sledeći zaključci, koji su u skladu sa Odlukama Vlade Republike Srbije i preneti su i na lokalni nivo.

1. Od sutra pre podne, u 10:00 sati, u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, dok je u seoskim sredinama i mestima sa manje od 5.000 stanovnika zabranjen izlazak licima starijim od 70 godina. Od 20:00 sati do 05:00 časova ujutro svim licima, bilo kojeg starosnog doba, od sutra se uvodi zabrana kretanja, što znači  da niko u tom vremenskom periodu ne može da bude na ulici, sem nadležnih organa, ili onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni
2. Obustavlja se celokupan izborni proces za parlamentarne i lokalne izbore zakazane za 26.04.2020. godine.

3. Nalaže se svim javnim preduzećima, republičkim i lokalnim ustanovama hitno dostavljanje brojeva telefona i mejlova na kojima građani mogu da dobiju informacije iz njihovog delokruga rada. Takođe, iste brojeve telefona jasno i vidljivo istaknuti na ulazima.
4. Nalaže se Regionalnoj  privrednoj  komori Kruševac svakodnevno do 12:00 časova da dostavi kompletan pregled zaliha osnovnih životnih namirnica (šećer, so, brašno i jestivo ulje).  Pregled treba da sadrži i informacije o snabdevenosti i zaliha koje imaju trgovinski lanci na teritoriji Grada Kruševca.
5. Nalaže se svim javnim preduzećima, republičkim i lokalnim ustanovama da dostave svakodnevno do 12:00 časova potrebe i zalihe zaštitnih sanitarnih sredstava (maske, rukavice, dezinfekciona sredstva).

Foto: GU Kruševac

6. Nalaže se JKP „Kruševac" da pored pranja gradskih ulica od sutra krene sa pranjem ulica na seoskom područja i raspored svakodnevno dostavlja Štabu za vanredne situacije.
7. Nalaže se svim članovima Gradskog štaba za vanredne situacije da obaveštavaju sve medijske kuće - lokalne i nacionalne, pisane medije i veb portale o informacijama iz svog delokruga, a od javnog interesa.
8. Nalaže se Tržišnoj inspekciji pojačani nadzor nad svim privrednim subjektima koji se bave trgovinom, apotekama i apotekarskim ustanovama, a u skladu sa Odlukom o  ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme.
9. Nalaže se svim javnim preduzećima, republičkim i lokalnim ustanovama da se pridržavaju strogih mera sanitarne zaštite (upotreba rukavica, zaštitnih maski, dezinfekcionih sredstava i barijera).
10. Nalaže se redukovanje javnog prevoza u skladu sa potrebama privrede i organizacije smenskog rada.
11. Nalaže se republičkim preduzećima i ustanovama da instrukcije sa republičkog nivoa proslede Gradskom štabu za vanredne sitaucije zbog informacija od javnog interesa i potreba kol centra.
12. Nalaže se javnim preduzećima, republičkim i lokalnim ustanovama da na brojeve telefona koji služe za informisanje građana se javljaju i ne dozvole da građani budu uskraćeni za informacije iz njihovog delokruga, posebno se odnosi na ustanove zdravstvene zaštite u Kruševcu - Dom zdravlja, Opštu bolnicu i Zavod za javno zdravlje.
13.  Nalaže se Opštoj bolnici Kruševac stroga kontrola ulaza i izlaza, jasna procedura kretanja u krugu i Bolnici, kao i pojačano obezbeđenje kruga Bolnice uz rigorozne mere sanitarne zaštite.
14. Nalaže se ustanovama zdravstvene zaštite -  Dom zdravlja, Opšta bolnica i Zavod za javno zdravlje, dostavljanje podataka iz svog delokruga rada do 12:00 časova svakodnevno.
15. Gradski štab za vanredne situacije poziva mlađe volontere da se prijave Crvenom krstu Kruševac za pomoć najstarijim sugrađanima u dostavi lekova i osnovnih životnih namirnica. Svi koji žele da učestvuju i svoje kapacitete stave na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije u smislu pomoći, obaveštavanja i donacija najstarijim sugrađanima obrate se u pisanom obliku na mejl protokolŽkrusevac.rs
16. Gradski štab za vanredne situacije da uputi upit bankama, Pošti i Poštanskoj štedionici za informaciju oko načina isplate penzija, socijalne pomoći i drugih novčanih naknada najstarijim sugrađanima.
17. Gradski štab za vanredne situacije da dostavi predsedniku Kluba privrednika Kruševca informaciju o lokaciji za istovar šlepera sa 34 palete deterdženta za veš „Duel", koji je donacija i koji će se podeliti staračkim domaćinstvima u narednom periodu.                                                                                       


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sloba

pre 4 godine

u krusevcu u naselju marka orlovica--cigan mahala, uopste nema pranja niti dizifekcija-naselja kao da oni nisu vazni ! a to je velika greska,a zna se da tamo ima konji sa zaprgama i dosta smrdi jer to je jedini nacun da ljudi nesto zarade jer posla uopste nema za Rome i Romkinje,automatski se kriminalizuju dali je to politika ,diskriminacija-ili nesto sto mi ne znamo.stavite prst na slepo,ocnicu a ne u oku!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set