• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Subotica.com

19.04.2020

16:52

OKAČIO ZASTAVU HRVATSKE I PUSTIO TOMPSONA BAŠ NA VASKRS! Žestoka provokacija u Subotici, GRAĐANI U NEVERICI!

Vesti

OKAČIO ZASTAVU HRVATSKE I PUSTIO TOMPSONA BAŠ NA VASKRS! Žestoka provokacija u Subotici, GRAĐANI U NEVERICI!

Podeli vest

Svaka slučajnost je isključena - uvereni su Subotičani koji su danas sa nevericom dočekali informaciju da je njihov sugrađanin na svom balkonu, na Vaskrs, obesio zastavu Republike Hrvatske i puštao nacionalističke pesme. Policija je brzo reagovala, skonila zastavu, uhapsila muškarca i protiv njega podnela krivičnu prijavu

Informacija da je 51-godišnji Subotičanin (I. M.) na balkonu svog stana zgrade u naselju Prozivka obesio veliku hrvatsku zastavu prostrujala je danas društvenim mrežama. Na sve to orile su se i pesme kontraverznog hrvatskog pevača koji je poznat po veličanju ustaštva, piše portal Subotica.com.

Neki od komentara na društvenim mrežama su bili kako je u pitanju čista provokacija, na ovaj mnogima sveti dan, zatim da je to klasičan primer da jedan glupi potez pojedinca može da sruši mostove dobrih međunacionalnih odnosa kakvi se od davnina neguju u Subotici, gde je multietičnost najizraženija. Dok je bilo mnogih koji su bili gnevni, duboko povređeni i uvređeni ovim gestom, bilo je i mnogo onih koji su smirivali situaciju, ističući da nepromišljen potez jedne osobe ne bi smeo da utiče na ogorčenost prema našim komšijama Hrvatima, ili bilo kojim drugim nacionalnostima.

Foto: Subotica.com

S obzirom da je u toku policijski čas verovatno je Subotičanin računao da će njegova provokacija dugo trajati, ali brzom reakcijom policije zastava je uklonjena, a protiv osobe koja je provocirala svoje komšije podneta je krivična prijava za izazivanje nacionalne, rasne verske mržnje i netrpeljivosti.

On se sumnjiči da je na terasi svog stana pored zastave sa razglasa puštao nacionalističke pesme Marka Perkovića Tompsona, što je, što je uznemirilo građane.

Kako nezvanično saznajemo ovaj muškarac, kojem su Subotičani brzo saznali identitet, iza sebe ima istoriju incidentnih situacija koje imaju veze i sa nacionalističkim ispadima, a od ranije je poznat policiji po više osnova.

Muškarcu je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
perica

pre 4 godine

Zasluzuje dvadesetipet poguzici , za pocetak !

Rade

pre 4 godine

Njega i celu njegovu porodicu, proterati iz Srbije, i deportovati za hrvatsku, bez pardona. Pa tamo neka kači zastave i neka peva do mile volje. Dosta je više, nije mu ovo prvi put. Trebalo bi i mi da proteramo bar jednu porodicu i da time dokažemo, hrvatima, da možemo i mi to da uradimo i da to nije nikakva umetnost i znanje ! ! ! ! ! !

Milutin Vranjski

pre 4 godine

Samo implementirati evropske standarde; odvaliti mu bubrege od batina, a onda ga strpati u ludnicu. Naravno, pre toga staviti zaštitnu masku i rukavice, a nakon primene ovih standarda - izvršiti totalnu dezinfekciju!

Dragi

pre 4 godine

Ako je kapetan Dragan osuđen na 12 godina, ovog idiota iz Subotice osuditi na 15 godina i mirna Bosna.

iskren

pre 4 godine

Zbog ovakvih budala su i izbili ratovi.Rat je posledica ,mržnje i nanošenja bola drugom pa tek onda ekonomija.Zlobnici maloumni ljudi,kompleksaši koji su zlobni na svakog ko nemisle ko on ,jadno i bedno.Zatvor samica godinu dana pa će se opametiti.Puštati mu Zomsona godinu dana ceo dan u samici pa će manijak svatiti.Netreba da voli pravoslavce,samo nek nedira druge.

Rale

pre 4 godine

Taj je zreo za put u jednom pravcu , bez povratka.!

Sasa

pre 4 godine

Mogu razumiti i alkohol i nacionalne strasti....Ali bas na Vaskrs i ustaskog Tupsona pustati????Gospodin je mnogo hrabar........sad ce ga morati štititi srpska policija....tragikomedija

Ratko

pre 4 godine

Ima li Srba u Suboticu da mu pokucaju na vrata i objasne gde zivi u kojoj drzavi!

Sajber

pre 4 godine

Шта се до сада чекало са његовим националистичким испадима? Да је то урадио Србин одавно би био у затвору.

Boban

pre 4 godine

Što nije moj komšija... Pevao bi "Bože pravde" još koliko sutra.

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set