• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Gajić

04.05.2020

08:28

NIJE MI LAKO DA SE RASTANEM OD PTICE KOJU SAM OD TIĆA NEGOVAO... Dragan iz Salaša Noćajskog gaji najlepše paunove u Srbiji (FOTO)

Vesti

NIJE MI LAKO DA SE RASTANEM OD PTICE KOJU SAM OD TIĆA NEGOVAO... Dragan iz Salaša Noćajskog gaji najlepše paunove u Srbiji (FOTO)

Podeli vest

Dragan Lukić (51) iz Salaša Noćajskog kod Bogatića, najnagrađivaniji je odgajivač paunova u Srbiji i jedini odgajivač fazana "Eliot"

Na sajmu ukrasnih i sitnih životinja održanom u Sremskoj Mitrovici, upravo ovaj lepotan mu je doneo šampionsku titulu.

- Volim te egzotične ptice mada ih nije baš lako uzgajati. Osetljive su na uslove, klimu, ne odgovara baš svima ovo naše podneblje. Zato retki uspevaju da ih odgaje sami, dok ih ostali uglavnom kupuju, za ukras u dvorištu. Ja sam počeo da ih sakupljam i gajim iz ljubavi prema neobičnim vrstama, a sad je to vremenom preraslo i u dodatni posao. Nije mi uvek lako da se rastanem od neke ptice koju sam od tića negovao, gajio, gledao kako se pretvara "od ružnog pačeta u prelepog labuda". Ništa lepše nego kad ovako s proleća sve ucveta, prospu se boje i mirisi, pa se po travi razmile paunovi sa raširenim repovima dok se šepure pred drugim paunima i paunicama, šarenim fazanima, grlatim ćurkama - objašnjava Dragan.

Foto: S. G.

Paunove, fazane i ćurke, krupne i sitne ukrasne životinje gaji u svom dvorištu koje je prepuno cveća i ukrasnog šiblja. Ovaj vredni mačvanski domaćin, istu pažnju poklanja i svom voćnjaku u kojem gaji jabuke, džanarike i šljive. 

Foto: S. G.

Foto: S. G.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set