• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

05.05.2020

14:25

PTICE DOBILE SVOJ GRAD! U Veliko Gradište život se vraća na najlepši mogući način (FOTO)

Vesti

PTICE DOBILE SVOJ GRAD! U Veliko Gradište život se vraća na najlepši mogući način (FOTO)

Podeli vest

Pandemija koronavirusa, sudeći prema neznatnom broju inficiranih građana, u Velikom Gradištu nije se osetila u velikoj meri

Odluka Vlade Srbije i struke o ukidanju vanrednog stanja u ovoj varoši na Dunavu prihvaćena je sa olakšanjem i zadovoljstvom ali i dalje uz pridržavanje mera i obavezan oprez. S time je odmah krenulo i bolje raspoloženje meštana koje je počelo da se oseća na svakom koraku, što bi se žargonski reklo i u vazduhu. Promeljivo vreme malo remeti sve, ali maj na Dunavu ponovo postaje  najlepši mesec u godini.

Prelep Žitni trg, u kojem je  ušuškan jedan od najlepših parkova na Dunavskom keju, pun zelenila, stabala lipe i breze, ovenčan ružičnjacim na svakom koraku odjednom je ponovo oživeo i počeo da  mami poglede i uzdahe svakog posetioca.

Foto: V. J.

Pored biste čuvenog Vlastimira Pavlovića Carevca najpoznatijeg virtuoza na violini iz ovoga kraja, koji je sinonim Gradištanske opštine i delo jednog od umetnika iz ovog grada, Milivoja Bogosavljevića, akademskog vajara, postoji  još jedan simbol koji krasi gradski park. Reč je o bisti Žanke Stokić, slavne glumice kojoj je rodni grad želeo na ovaj način da se oduži. Tako je Gradištanski park mesto koje okuplja generacije, od najmlađih do najstarijih. I već je sa najavom o ukidanju zaštitnih mera Vlade, počeo da okuplja sve one koji su nakratko morali da ga se odreknu, svoje šetače i ljubitelje prirode. 

S obzirom na to da su deca ta koja ovom mestu ne mogu da odole, Ivan Rajičić, pejzažni arhitekta Opštinske uprave u Velikom Gradištu u saradnji sa Ustanovom za decu "Majski Cvet"  došao je na ideju i osmislio još mnogo detalja koji će mališanima zadržati pažnju i pričiniti zadovoljstvo u boravku i igri.

Kućice za kućne ljubimce uredno su  postavljene, ali ono što je svakako najiteresnatnije, da su ptice čiji se cvtkut svakodnevno prolama parkom, dobile svoj grad. Drvene kućice, obojene veselim bojama, za ove stanare parka nalaze se na samom prilazu i svakome ko dođe u Veliko Gradište predstavlja omiljeno mesto pored  koga ne može da prođe a da ne zastane i fotografiše.
                                                                                           


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set