• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

21.08.2020

17:06

KIKINDA IMA NOVU VLAST: Uz gradonačelnika izabran i novi saziv skupštine, OVO SU REZULTATI GLASANJA

Vesti

KIKINDA IMA NOVU VLAST: Uz gradonačelnika izabran i novi saziv skupštine, OVO SU REZULTATI GLASANJA

Podeli vest

Nikola Lukač novi je gradonačelnik Kikinde koji je na tu funkciju izabran većinom odborničkih glasova u lokalnom parlamentu. Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kikinda je danas dobila i novog zamenika gradonačelnika, predsednika gradskog parlamenta i članove Gradskog veća.

Nakon što su potvrđeni mandati odbornicima, konstituisan je novi saziv Skupštine grada, a za prvog čoveka Kikinde uzabran je Nikola Lukač, dosadašnji načelnik Severnobanatskog okruga, koji je funkciju gradonačelnika nasledio od svog prethodnika Pavla Markova, najverovatnije budućeg državnog sekretara u nekom od ministarstava.

Foto: V. N.

GRADONAČELNIK: Nikola Lukač

-Želim da se zahvalim svima za priliku koja mi je ukazana. Najpre ,veliko hvala građanima Kikindekoji su na prethodnim izborima pokazali da poštoju i podržavaju rad i politiku Aleksandra Vučića i da žele i da se u našem gradu radi kao i na državnom nivou. Poručujem građanima da će njihova volja biti poštovana.

Boriću se zajedno sa timom ljudi da radim za narod i građane Kikinde, posvećeno i odgovorno i trudiću se da uvek budem tu za svaki njihov problem koji ćemo pokušti da rešimo. Uvek ćemo biti spremni da čujemo njihove probleme i predloge, dokazaćemo da smo mi ovde zbog građana, a ne obrnuto-rekao je između ostalog novi gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač kojise zahvalio prethodniku Pavlu Markovu na svemu što je sa svojim timom uradio u prethodnih sedam godina.

Foto: V. N.

 

Za njegovog zamenika, takođe iz naprednjačkog tabora, izabrana je Dijana Jakšič Kiurski, bivša izvršna direktorka u JP „Kikinda“, dok će funkciju predsednika gradske skupštine obavljati Mladen Bogdan (SNS), donedavno zaposlen u kikindskom Centru za socijalni rad.

Foto: V. N.

 

Srpska napredna stranka je na izborima ubedljivo pobedila osvojivši 28 odborničkih mandata, čime je dobila legitimitet da samostalno vodi lokalnu samoupravu, ali se ipak opredelila za prošireni vladajući skupštinski sastav u kojem su još SPS i SVM. S obzirom da Skupština grada Kikinde ima 39 odbornika, opoziciji, koju čine LSV, SPAS, GG „Naše malo mesto“ i koalicija „Metla“, odnosno DSS, pripalo je 5 odborničkih mandata.

Tako novi skupštinski saziv Grada Kikinde čine: SNS sa 28 odbornika, SPS (4), SVM (2), dok su u opozicionom bloku Grupa građana „Naše malo mesto“ (2), Šapićev SPAS (1), Liga socijaldemokrata Vojvodine (1) Koalciji „Metla“, odnosno DSS (1).

Foto: V. N.

 

Novi saziv gradske supštine trebalo bi da donese i novu stranicu u političkom životu Kikinde i upravljanju gradom, a kako će ovaj tim funkcionisati u budućnosti, ostaje da se vidi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set