• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

01.09.2020

15:03

POKLON PAKETIĆI ZA PRVAČIĆE U KIKINDI: Mališane u školskim klupama obradovao gradonačelnik lično (VIDEO)

Vesti

POKLON PAKETIĆI ZA PRVAČIĆE U KIKINDI: Mališane u školskim klupama obradovao gradonačelnik lično (VIDEO)

Podeli vest

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač je prigodnim poklon-paketićima obradovao mališane koji su danas prvi put seli u školske klupe i poželeo im srećan početak školovanja

Ove godine malo drugačija slika mogla se videti u učionicama. Sa maskama na licima, uz sve mere predostrožnosti, kikindski prvaci su širom otvorenih očiju dočekali gradonačelnika koji ih tradicionalno, 1. septembra, poseti sa svojim saradnicima.

Ove godine obišao je osnovne škole u Sajanu „Mora Karolj“, Iđošu „Milivoj Omorac“ i „Vuk Karadžić“ i  „Sveti Sava“ u Kikindi.  Lukač je, pozdravljajući u ime Grada Kikinde najmlađe osnovce, poručio da je na njima da budu vredni i radni, ali i da iskoriste na najbolji način svaki trenutak u najlepšem periodu njihovog života-detinjstvu, kao i da će se njihovim uspesima radovati svi zajedno.

Foto: V.N.

Gradonačelnik NIkola Lukač

- Mališanima koji su prvi put seli u školske klupe želimo sreću, jer je ovo sigurno jedan od najvažnijih događaja u njihovim životima. Želimo da im znanje u budućnosti donese boljitak, a siguran sam da će ga učitelji i nastavnici u Kikindi preneti na najbolji način. Želimo im uspešan polazak u školu-poručio je Lukač.

On je izrazio nadu da je lokalna samouprava skromnim, ali korisnim poklonima uputila lepu čestitku najmlađim osnovcima u vidu školskog pribora, torbe za patike, flašice za vodu, majice, maske...

- Hteli smo da im stavimo osmeh na lice i olakšamo prvi dan škole, a njihovim roditeljima bar deo izazova sa kojima se suočavaju kada svoje najmilije pripremaju za ovaj veoma važan stepenik u njihovom odrastanju-rekao je gradonačelnik.

Ukupno je darivano 443 mališana u 9 seoskih i 7 gradskih škola. Najviše njih-66, ima u OŠ „Sveti Sava“ u Kikindi, a najmanje u OŠ „Mora Karolj“ u Sajani-6.

Gradska uprava potrudila se da obezbedi sve preventivne mere i da nastavno i vannastavno osoblje bude opremljeno zaštitnim sredstvima, a da sve škole i njihova dvorišta budu dezinfikovane.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set