• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

03.09.2020

14:38

SAMIRA JE RIZIKOVALA SVE I ISPLATILO SE! Njen kozji sir postao je nadaleko čuven, od majke i bake  NASLEDILA RECEPT!

Vesti

SAMIRA JE RIZIKOVALA SVE I ISPLATILO SE! Njen kozji sir postao je nadaleko čuven, od majke i bake NASLEDILA RECEPT!

Podeli vest

Samira Fazlić (29) iz Mileševe kod Prijepolja pre nekoliko godina napustila je posao kako bi se posvetila odgajanju dece. Ipak, ova vredna žena nije sedela skrštenih ruku i počela je na svom imanju da uzgaja koze

„Na poklon smo dobili dva jareta, koji su postali miljenici čitave porodice. Nakon toga kupili smo jednu kozu i na taj način počeli smo da uvećavamo svoje stado. Sada su u našoj štali 32 koze rase alpina i jarac. Godišnje imamo prinove, tako da se broj brzo uvećava. Svakodnevno ih muzemo i daju izuzetno kvaliteno i zdravo mleko“, rekla je Samira za RINU.

Iako su u ovaj posao ušli sasvim slučajno, Fazlići su krenuli uspešno da ga razvijaju. Kako kažu, prodaja jarića ide odlično, kao i prodaja mleka. Ono što ostane vredna Samira na domaći način prerađuje u kozji sir, koji je vrlo brzo postao izuzetno prepoznatljiv, tako da je svojevrsni brend ovog poljoprivrednog gazdinstva.

Foto: RINA

 

„Od majke i bake sam naučila kako se prave kvaliteni mlečni proizvodi i to znanje sam primenila u praksi. Ovi proizvodi su vrlo korisni za zdravlje čitavog organizma, ljudi to prepoznaju i zato ih tako mnogo kupuju.

Najbolje prolazi nesoljeni mladi sir, ali i surutka koja se pije na prazan želudac. Naši kupci prvo su bili samo žitelji Prijepolja, ali očigledno da se dobar glas daleko čuje, tako da imamo kupce iz svih delova zemlje, ali i iz inostranstva“, kaže za RINU, Samira.

Foto: RINA

 

Ova Prijepoljka se može pohvaliti da je jedna od retkih žena u Srbiji na koju se vodi poljoprovredno gazdinstvo. Nije očekivala da će upravo to biti njen životni poziv, ali za sada se nije pokajala.

„Rad na selu jeste težak, ali je daleko bolji osećaj kad znate da ste sami svoj gazda i da sve zavisi od vašeg zalaganja“, zaključila je Samira.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set