• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ. S.

08.09.2020

13:01

(VIDEO) UŽAS! UŠĆE LUKOVSKE REKE U TOPLICU ZATRPANO OTPADOM: Dobrovoljci prikupili neverovatne količine smeća NA MESTU EKOCIDA!

Vesti

(VIDEO) UŽAS! UŠĆE LUKOVSKE REKE U TOPLICU ZATRPANO OTPADOM: Dobrovoljci prikupili neverovatne količine smeća NA MESTU EKOCIDA!

Podeli vest

Na petnaestak kilometara od Kuršumlije, na mestu gde se u reku Toplicu uliva Lukovska reka, voda je prepuna smeća, a najviše ima plastičnih flaša

Zato je grupa članova Ekološkog kluba sportskih ribolovaca „Tesna Toplica“ rešila da očisti reku i u par dana već sakuplja smeće i flaše.

Do sada su u džakovima prikupili neverovatne količine, a deo, ono što je sagorivo su i spalili.

- Ne mogu da razumem da se ovoliko otpada sakupilo i ko to baca. Znam da je ovo slabo prometan kraj, ali je flaše donela voda i iz Toplice od njenog izvorišta i iz Lukovske reke.

Strašno je koliko se ljudi i posle svega nesavesno odnose prema rekama i prirodi- kazao je učesnik akcije i osnivač ovog kluba Miloš Vučić Mejson iz Kuršumlije.

On dodaje da su toliko razočarani nebrigom da su rešili da akciju nastave još par dana nizvodno ka
Kuršumliji. Ovaj klub otvoren je prošle godine i cilj mu je bio očuvanje i zaštita reka u kraju, kao i uključivanje dece u akcije kojima će se kod njih razviti ekološka svest.

Dobro su krenuli, a onda je naišla pandemija korone i malo su pauzirali. Sada se ponovo vraćaju u akciju. Ipak, zaključak učesnika akcije je da se svest i sa koronom nije promenila i da i dalje priroda strada od čovečje nebrige.

BONUS VIDEO:

VIŠEDECENIJSKA POTREBA - Beograd do juna sledeće godine dobija groblje za kućne ljubimce

KAKAV BROD, STRAŠAN BROD! Kad bude završen, biće najveći rečni tanker na svetu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

Postaviti kamere i uvesti broj telefona gde ce moci da se prijavljuju od strane gradjana pametnjakovici koji smatraju da njihova kuca i dvoriste treba da bude cistije od planete. PLANETA NIJE KANTA ZA SMECE.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set