• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

09.09.2020

16:59

AMBASADOR KAZAHSTANA DOŠAO U UŽICE: Gradonačlnica Jelena Raković Radivojević istakla, POSETA JE NAGOVEŠTAJ DOBRE SARADNJE!

Vesti

AMBASADOR KAZAHSTANA DOŠAO U UŽICE: Gradonačlnica Jelena Raković Radivojević istakla, POSETA JE NAGOVEŠTAJ DOBRE SARADNJE!

Podeli vest

Ambasador Kazahstana Gabit Sizdikbekov, nakon devet meseci od kada je otvorena ambasada ove državi u Srbiji, prvu posetu je imao u Zlatiborskom okrugu i Užicu

- Između Zlatiborskog okruga i Istočnog Kazahstana postoji jedna potpisana deklaracija, koju ćemo pokušati da realizujemo u budućem periodu. Danas smo se prvi put sreli i verujem da ćemo ubuduće imati puno toga zajedničkog vezanog za kulturu, sport i omladinu, i turizam, a na prvom mestu sa privredom – rekao je ambasador Kazahstana.

Foto: Z.G.

 

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da su imali jedan konstruktivan razgovor, a pored privrede ambasadora su upoznali sa istorijskim i drugim znamenitostima grada Užica.

- Naš tok razgovora je bio u pravcu da se ono što je dogovorena između Republike Srbije i Republike Kazahstana prenese na lokalni nivo. Prezentovali smo naš grad, ponudili naše potencijale u domenu privrede, poljoprivrede i nadam se da ćemo opštom razmenom znanja i iskustava razvijati dobru saradnju – rekla je gradonačelnica i dodala da je zajednička poruka ambasadora i privrednika da će se ostvariti jedna vrsta saradnje.

Foto: Z.G.

 

Načelnik Zlatiborskog upravnog okruga Boban Perišić podsetio je da je ovo prva regionalna poseta ambasadora u Srbiji, kao i to da Republika ima potpisan sporazum sa Kazahstanom o slobodnoj trgovini.

Kazahstan je po veličini deveta država u svetu sa 18 miliona stanovnika, čiji je izvoz 65 milijardi, a uvoz 30 milijardi dolara.

 

SRBIJI TEK PREDSTOJE BOLJI DANI! Kojih pet gradova koje očekuje EKONOMSKI BUM, PROČITAJTE OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set