• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

18.09.2020

10:57

SVOĐENJE RAČUNA U TOPOLI: Nova vlast zabrinuta finansijama, budžet opterećen sa preko pet miliona evra

Vesti

SVOĐENJE RAČUNA U TOPOLI: Nova vlast zabrinuta finansijama, budžet opterećen sa preko pet miliona evra

Podeli vest

U sali Vizitorskog centra održana vanredna konferencija za medije povodom zatečenog stanja u opštinskoj upravi Topole, i daljih koraka za rad opštine.

Medijima se obratio predsednik opštine Topola Igor Petrović koji je naglasio da su kratkoročne, dugoročne i obaveze prema dobavljačima u opštinskoj upravi opštine Topola u visini od jednog godišnjeg budžeta opštine Topola.

„Na  dan 19. 08. što se tiče kratkoročnih i dugoročnih obaveza, zatekli smo obaveze prema dobavljačima u opštinskoj upravi opštine Topola preko milion i po dinara, obaveze prema indirektnim korisnicima 300.000 dinara, prema ostalim korisnicima 380.000 dinara, te obaveze su izmirene.

Imamo dugove po osnovu dugoročnog kredita koje započinju ove godine, gde će prva rata dospeti u decembru ove godine i za to imamo sredstva i krenućemo otplatu. Obaveze za asfaltiranje puteva i ulica, imamo dug od skoro 12 miliona dinara, te obaveze su planirane za 2021. godinu.  Imamo i 7.200.000 dinara, za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Živko Tomić“ i to ćemo izmiriti ove godine“, izjavio je predsednik opštine Igor Petrović.

Foto: Toppress

 

On je naveo da javno osvetljenje građane Topole godišnje košta oko 11 miliona dinara i da će tako biti narednih deset godina, što je kako je on rekao nepovoljno za opštinu Topola.

Takođe je iskazao  zabrinutost za dva sudska predmeta koja se vode zbog raskida ugovora o izgradnji reciklažnog centra, oba postupka  su vrednosti 14.200.000 dinara.

„Preuzimamo dug Doma zdravlja koji moramo isplatiti do 31. 12. 2021. a trenutno taj dug iznosi 16.550.000 dinara. Problem je 6.200.000  dinara, to su obaveze po osnovu rashoda za zaposlene. U Domu zdravlja se ne domaćinski poslovalo jer sam direktor potražuje 2,5 miliona dinara kao razliku plate iz sopstvenih sredstava.

Sa tim dugom ukupno zaduženje budžeta opštine Topola je 5. 656.000 evra, čitav jedan budžet opštine Topola imamo kroz kratkoročne, dugoročne obaveze i potencijalne sporne obaveze“, objašnjava Petrović.

On je naglasio da će se novoizabrana vlast izboriti sa svim teškoćama, jer su kako kaže građani Topole njih izabrali da rešavaju probleme.

Foto: TopPres

Topola

„Ispitaćemo dug Doma zdravlja, ispitaćemo odnos prema FK „Karađorđe“, naša je obaveza da u naredne četiri godine smanjimo kratkoročna i dugoročna zaduženja opštine Topola. Kada smo došli odjednom smo zatekli brojne probleme, javni prevoznik Jašušević želi da raskine ugovor, održavanje grobalja ne funcioniše, odvoženje smeća ne funkcioniše, predškolsko nema kapacitete i kuhinju.

Mi se ne žalimo i ne optužujemo nikoga već rešavamo probleme. Rebalansom budžeta ćemo završiti objekat zabavišta, krenućemo u dalje investicije, nama su deca najbitnija i od njih krećemo“, zaključuje prvi čovek opštine.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set