• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

18.09.2020

15:40

Fruška gora je otvorena za sve ljubitelje prirode

Vesti

Fruška gora je otvorena za sve ljubitelje prirode

Podeli vest

Nacionalni park na Fruškoj gori i vidikovac Kesten otvoreni su, kao i uvek, za sve ljubitelje prirode i tako će i ostati, poručuju vlasnici parcela Sanja i Nebojša Petrić povodom navoda u pojedinim medijima "da će kupovinom parcela na ovom lokalitetu park i vidikovac biti "oduzeti" od građana"

- Navodi da će na ovom lokalitetu biti izgrađeno turističko ili stambeno naselje nisu ni provereni ni tačni. Ova prirodna dobra će, kao i uvek, ostati otvorena za sve ljubitelje prirode. Istina je da je kupljeno 205 parcela, ali ne postoji nikakva bojazan da će se na njima graditi veći stambeni ili turistički objekti, budući da je namera pri kupovini parcela bila razvoj stočarskog i pčelarskog gazdinstva - piše u njihovom saopštenju.

Reč je o poljoprivrednim parcelama koje su podeljene na dva potesa. Jedan deo se odnosi na Sremske Karlovce (Banstol, Dobrilovac i Doku), koji su pod voćem i vinovom lozom, a drugi deo odnosi se na poljoprivredno zemljište na potesu Rakovac, koji je, kako ističu, uglavnom van zone nacionalnog parka.

U saopštenju se dodaje da je u toku vanredni nadzor Pokrajinske inspekcije Zavoda za zaštitu prirode i da će ispoštovati sve njihove zahteve, te da su planinari i organizovane posete turista dobrodošli da uživaju u prirodnim lepotama.

 


Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set