• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

18.09.2020

15:51

EVROPSKA PLAKETA ČASTI U SRBIJI: Veliko priznanje evropskih parlamentaraca za 2020. GODINU DODELJENO KIKINDI!

Vesti

EVROPSKA PLAKETA ČASTI U SRBIJI: Veliko priznanje evropskih parlamentaraca za 2020. GODINU DODELJENO KIKINDI!

Podeli vest

Kikinda je jedini grad u Srbiji koji je dobio Plaketu časti od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na osnovu dobrih međuljudskih odnosa, saradnje sa bratskim gradovima i odnosa prema građanima

Na svečanoj ceremoniji u Gradskoj kući, Plaketu časti je putem video poziva gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču zvanično „ uručio“ parlamentarac Stefan Šenaha.

- Čestitam gradonačelniku i svim građanima Kikinde. Plaketa časti je nagrada Evrope ustanovljena
1955. godine, ima dugu tradiciju i to je za jedan grad veoma značajna nagrada. Cenim evropsku
posvećenost ljudi koji vode Kikindu i svih građana.

Foto: V.N.

 

Prisetimo se nagrada 2017. i 2018. godine koje je Kikinda već primila. Cenim vaš trud koji ulažete, kao i uvažavanje više nacionalnosti u vašoj sredini koji su vidljivi, pa nije ni čudo što su u izuzetno kratkom roku dobijene ove nagrade-rekao je Stefan Šenaha.

Kikinda posebno neguje multikuturalizam koji je srž svih naših života i prožima se kroz sve naše
porodice, rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.

- Ovo je grad koji ne poznaje razlike, granice, grad u kojem se slave dva Uskrsa i dva Božića. Jedan u sopstvenom domu, a drugi sa komšijama. Grad mnogih jezika, ušuškan između devet sela od kojih je svako neraskidivi deo postojanja svih nas.

Foto: V.N.

 

Danas skoro 250 godina od osnivanja Kikinde, Plaketa časti nas obevazuje da u narednom periodu budemo još uporniji, da još snažnije radimo na polju dostizanja evropskog ideala, a vrednosti koje ga predstavljaju utkamo u sve aspekte života i rada.

Zahvaljujem se Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope što je prepoznala napore našeg grada u izgradnji boljeg društva zasnovanog na evropskim vrednostima, kao i Stefanu Šenahu koji nam je ovu nagradu zvanično uručio. Čestitam i svim građanima Kikinde dobijanje Plakete časti, nagrade kojom svi zajedno možemo da se ponosimo-rekao je Lukač.

Nakon „Evropske diplome“ i „Zastave časti“, „Plaketa časti“ je treća po redu nagrada koju je Kikinda dobila od evropskih parlamentaraca i predstavlja dobar podsticaj za dobijanje najvišeg priznanja - „Evropske nagrade“.

Foto: V.N.

 

Jedini je grad u Srbiji koji je nosilac pomenutog priznanja, što ga čini posebnim u domenu poštovanja međuljudskih odnosa, poštovanja tradicije i jačanja saradnje sa bratskim gradovima.

Dobijanjem ovog visokog priznanja, Kikinda otvrata vrata investitorima iz zemalja Evropske unije sa
kojima Srbija ima najveće spoljnotrgovinsko poslovanje. Svakom ko želi da investira na severu
Banata, Plaketa časti biće prvi pokazatelj da su ulaganja pravilno usmerena.

Svečana dodela priznanja održana je u okviru simulacije sednice lokalnog parlamenta kojoj su
prisustvovali učenici četiri kikindske srednje škole. Oni su se nakon ceremonije dodele priznanja oprobali u ulozi odbornika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set