• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

20.09.2020

12:42

(FOTO) VANDALI SE IŽIVLJAVAJU NA NEMOĆNOJ STARICI IZ KIKINDE! Irena Hološi preživljava pravi pakao, „rukopis“ stiže u ponoć!

Vesti

(FOTO) VANDALI SE IŽIVLJAVAJU NA NEMOĆNOJ STARICI IZ KIKINDE! Irena Hološi preživljava pravi pakao, „rukopis“ stiže u ponoć!

Podeli vest

Šesti put u poslednje četiri godine neko je ulični prozor i zid osamdesetdvogodišnje starice, koja živi sama, polio prljavim uljem. Na velikoj muci, uznemirena i usamljena, Irena Hološi iz Kikinde noći provodi u strahu od nepoznatih vandala, ili više njih

Ireninu porodičnu kuću u Ulici Braće Tatić 133 u Kikindi za sada nepoznati počinioci redovno skrnave i unose nespokoj u život starice koja je nemoćna da se sama zaštiti. Očajna i pod teretom godina, strahuje da nevolja i maltretiranje ne poprime nemilosrdniji „rukopis“, jer se zlo sa kojim se odavno nosi - ponavlja. 

- Ulični zid i roletne na prozoru pre četiri godine su prvi put isprskani prljavim uljem, koje se, zna se, teško uklanja -jada se ova krhka starica,  dodajući da više ne zna kome da se obrati za pomoć.

- Pomislila sam da je  to najverovatnije učinio neki obesni prolaznik, ili neobuzdana mladež. Kada se, međutim, nakon  godinu dana,  slučaj ponovio, uznemirlia sam se, shvativši da to neko namerno čini. Sela sam i uronila u prošlost, tragajući ko bi mogao tako da mi naudi i šta je razlog za takvo ponašanje. Sav život sam „prelistala“. I nisam mogla da pronađem nikakav povod. Sama sam ovde u porodičnoj kući, sa svojim mislima i svojom tugom nepreglednom. Ostala sam odavno bez sina i supruga. Sin Zoltan je bio fakultetski obrazovan, svojevremeno je bio i načelnik Okruga. Ćerka Marija,  opterećena svojim porodičnim obavezama, obilazi me kad god može.  A ko se to na meni tako surovo iživljava, ne mogu da dokučim. Pa mi ukućani mrava nismo zgazili, nikada nikome ružnu reč nismo uputili, ili nekoga mrko pogledali.  A da smo se s nekim zavadili, Bože  me sačuvaj...-poverava se nemoćna starica pokušavajući da pronađe razloge vandalizma kojem je izložena duže vremena.

Foto: Informer/V.N.

Kuća Irene Hološi iz Kikinde bila je na meti vandala do sada šest puta. Policija je o svemu redovno obaveštavana i izlazila je na mesto događaja. Slučaj, međutim, za sada nije rasvetljen, a dodatna otežavajuća okolnost u istrazi je nepostojanje očevidaca. Napadi na staričinu kuću, kao po pravilu, događaju se noću, skoro uvek oko ponoći.

Dan prođe, noć nikako

- Dan kako-tako prođe. A noć nikako. Oka ne mogu da sklopim. Živim u strahu da će neko s ulice grunuti, preskočiti kapiju i napasti me. Razumite me. Da mi nije tih nekoliko komšinica,  koje svrate, ne znam šta bih od muke i nespokoja-u očaju navodi Irena.

Foto: Informer/V.N.

Fali kamera

- Sugerisano mi je da instaliram sigurnosnu kameru, pa da se tako otkrije ko mi kuću poliva prljavim uljem. A ja, verujte, za to nemam para. Jedva sastavljam kraj s krajem. Penzija mi je zaista niska- objašnjava naša sagovornica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set