• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

26.09.2020

13:34

(FOTO/VIDEO) KORAK PO KORAK Klokot postaje sve lepše mesto za život, RADI SE I GRADI SE!

Vesti

(FOTO/VIDEO) KORAK PO KORAK Klokot postaje sve lepše mesto za život, RADI SE I GRADI SE!

Podeli vest

Slobodanka Đokić iz Klokota kod Gnjilana na Kosovu i Metohiji, o kojoj smo pisali u januaru ove godine, uskoro će se useliti u novu kuću koja je izgrađena sredstvima Kancelarije za KIM. Kuća je izgrađena, pa Đokići čekaju da stigne novi nameštaj.

-Još samo da je opremimo i da se uselimo. Napokon sam doživela da zaspim u novu kuću. Moj sin sada može da se ženi, da stvara svoju porodicu. Država Srbija nas je skućila. Radi ovaj predsednik Klokota, Božo se zove, trudi se, vidim da je po ceo dan na terenu, kaže Slobodanka za Informer.

U Klokotu u toku su infrastrukturni radovi na više lokacija. Buka mašina najveća je na saobraćajnici koja vodi ka Klokot Banji, u toku je asfaltiranje tog puta.

Foto: A.Grbović

 

U Grnčaru asfaltiran je put ka crkvi, urađeno je novo osvetljenje i postavljene kamere za video nadzor. U ovom selu urađeni su novi trotoari.

U Vrbovcu je sređena i opremljena škola, urađena ulična rasveta. I centar Klokota dobio je rasvetu po prvi put u svojoj istoriji.

Do mnogih srpskih njiva nije se moglo prići, pa su urađeni prilazni mostovi i putevi.

- U Boga ti se kunem, Klokot je do pre neku godinu bio mračan, a sada više nije tako. Zamislite, nismo imali rasvetu, kaže Miloš kojeg smo zatekli ispred crkve u Klokotu.

- Opštinski menadžment krenuo je od nule, polako se dižemo i gradimo. Ne može preko noći da se uradi. Cilj nam je da stvorimo dobre uslove kako bi zadržali stanovništvo ovde, kako bi sprečili iseljavanja. Naša lokalna samouprava je servis kojem se građani obraćaju svakog dana, govori nam gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović.

Foto: A.Grbović

 

Mladi u Klokotu očekuju više, pre svega sportskih i kulturnih manifestacija. Srednjoškolci sa kojima smo razgovarali kažu da nikada neće napustiti Klokot.

- Ne, nikada se nećemo iseliti. Danas je bolje nego što je bilo ranije. Još samo nekih događaja da ima, da se zabavljamo, nadmećemo u sportu. Inače, dobro je, na svojoj smo zemlji, kazala je jedna srednjoškolka.

Klokot je nedavno dobio i svoje prvo udruženje građana "Od srca Srba" čiji je jedan od osnivača student Milan Kulić. On zajedno sa svojim prijateljima obilazi građane, deli im pomoć i toplu reč.

- Krenuli smo pre nekoliko meseci, a već imamo mnogo uspešnih akcija. Mladi smo i spremni da pomognemo svojoj zajednici, kaže Kulić za Informer.

Klokot iz dana u dan raste i razvija se. Pred lokalnom samoupravom je mnogo posla. Još mnogo toga se mora uraditi...

-Jeste, posla ima ali ima i želje i elana kod nas koji smo dobili poverenje od građana. Zato radimo od jutra do mraka i građani to prepoznaju, kaže gradonačelnik Dejanović.

Foto: A.Grbović

Svetlana Jerenić

Od predsednika dobro, od Boga ćemo videti


- Dobro nam je ovde, mnogo bolje nego što je bilo. Sada imamo puteve, struju, vodu, igralište, kanalizaciju,sređeno je... Obrađujemo svoje njive, živimo dosta dobro. Od predsednika je dobro, a od Boga ćemo videti, kazala je Svetlana Jerenić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set