• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. I.

06.10.2020

16:21

OPREZ! VATRA JE U VODI: Gore slavine, veš mašine u plamenu, a u vodovodu sležu ramenima, NIŠTA STRAŠNO, EVO ŠTA JE U PITANJU

Vesti

OPREZ! VATRA JE U VODI: Gore slavine, veš mašine u plamenu, a u vodovodu sležu ramenima, NIŠTA STRAŠNO, EVO ŠTA JE U PITANJU

Podeli vest

Ranije, dok nije bilo vodotornja, bilo je mnogo opasnije, jer su se događale i eksplozije metana iz vode u zatvorenim prostorima, ali sada su u pitanju, zaostale male količine i to je iniciralo eksperiment, koji je poprilično "zapalio" društvene mreže, kažu iz zrenjaninskog vodovoda

Podestimo, Zrenjaninac Zdravko Milankov je u kući u Stajićevu, koju je nedavno kupio,  upaljačem mahao pored slavine iz koje je tekla voda i odjednom se pojavio plamen. Na užas domaćina voda je počela da gori. Sve snimio, a njegova objava ustalasala je društvene mreže.
 

(VIDEO) ŠOK U ZRENJANINU! GORI VODA IZ SLAVINE! Ne, nije trik, čovek iz Stajićeva upaljačem zapalio vodu!

Ipak sve ovo nije naročito uznemirio odgovorne u gradskom Vodovodu, koji tvrde da je pojava prisustva metana, karakteristična za ravničarsko područje Banata i da je odvajkada u vodi iz bunara bilo metana.

- Nije ovo jedinstven slučaj, dešavalo se i ranije u Belom Blatu i još nekim selima, metana iz zemlje jednostavno ima u cevima i zbog toga je bino da selo ima vodotoranj - poručuju stručnjaci u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija", napominjući da  problem prisustva metana, postoji od kada i sistem vodosnabdevanja u naseljenim mestima južno od Zrenjanina. 

Foto: printscreen

 

Oni objašnjavaju da se ovaj problem rešava izgradnjom vodotornja ili prizemnog rezervoara, a kada se metan nađe u vodi, potrebno je redovno vetriti prostorije, jer je metan lakši od vazduha.

Sastav zemljišta južno od Zrenjanina je takav da u sebi sadrži prisustvo većeg broja gasova, među kojima je i metam, koji je zapaljiv, a kada ga ima u većim količinama, može izazvati i eksploziju, što se ranije i dešavalo na ovom području, a sada ih kako tvrde u Vodovodu, nema, a meštani su uglavnom svi upoznati sa ovim problemom.
   

Zrenjaninac Zdravko Milankov, koji je nedavno kupio kuću u selu Stajićevo, kod Zrenjanina, u ponedeljak 5.oktobra probao je, za njega frapantan i neobičan eksperiment, da upaljačem upali vodu u kupatilu i nakon plamena uverio se u istinitost priča koje već duže vreme kruže selom da u vodi iz slavina, teče voda sa lako zapaljivim sastojkom, po svemu sudeći gasom, tj.metanom i snimak podelio na društvenim mrežama.

- Već duže vreme kruži priča u ovom selu, odakle je moja devojka i gde sam kupio kuću,, da je voda obogaćena čudnom tekućinom, koja ima ukus gasa, a zapaljiva je - priča Zdravko, uz napomenu da pouzdano zna da su se u selu dve mašine zapalile i da je žena zbog opekotina, završila u bolnici nakon što je pokušala da popravi veš mašinu i kada je varnica došla u kontakt sa vodom, zapalila se.

 - Malo sam uplašen i zbog toga sam odlučio da snimak podelim - dodaje Zdravko. 
   
PROBLEM U STAJIĆEVU I BELOM BLATU
 
U Stajićevu je na izvorištu, odakle se ovo mesto snabdeva vodom, ugrađena automatika koja kontroliše ispuštanje gasova, ali se ipak desi da određena količina ostane u vodi koja se distribuira potrošačima i to u delu sela koji je bliži izvorištu, a u JKP "Vodovod i kanalizacija" u Zrenjaninu, kažu da će tajproblem uskoro biti trajno rešen i u pomenuta dva sela.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set