• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

13.10.2020

10:35

KRUŠEVAČKA TOPLANA PALI KOTLOVE: Čarapani se neće smrzavati, spremni su za grejnu sezonu

Vesti

KRUŠEVAČKA TOPLANA PALI KOTLOVE: Čarapani se neće smrzavati, spremni su za grejnu sezonu

Podeli vest

Kruševačka Gradska toplana počela je punjenje mreže toplovodnog grejanja, pa i pored opsežnih radova na rekonstrukciji kotlova i podstanica, neće biti odlaganja početka grejne sezone, izjavio je v.d .direktora Dušan Gvozdenović.

Prema njegovim rečima, radovi na zameni dotrajalih cevi odvijaju se po predviđenoj dinamici i u skladu sa propisima. Tokom leta su ispitane sve kritične podstanice, a završna faza reparacije i rekonstrukcije dela toplovodne mreže pred početak grejne sezone odvija se po predviđenoj dinamici i u skladu sa projektom rekonstrukcije centralnog trga ali i određenih delova grada.

 

Foto: R.B.

 

Stanje toplovodne mreže u Gradske toplane Kruševac se kontinuirano se prati i vrše se odredjene intervencije tako da neće biti odlaganja grejne sezone, ističe Gvozdenović.

U reparaciju kotlova, preko kancelarije za javna ulaganja, a na intervenciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prošle godine uloženo je oko 420 miliona dinara, što je sprečilo kolaps u ovom kruševačkom preduzeću. Novi kotao biće uskoro pušten u rad i Kruševac će prvi u Srbiji imati sistem odvojenog rada gasnih kotlova i kotlova na ugalj, što daje veliku prednost u manipulisanju rada, a po potrebi, mogu se kombinovati i kotlovi na gas i kotlovi na ugalj.

Ovaj kruševački kolektiv, ipak, nije bez problema , jer postoje velika potrživanja prema privrednim subjektima, ali i delu gradjana koji su korisnici usluge daljinskog sistema grejanja.

Foto: R.B.

 

Najveći broj kruševačkih domaćinstava na vreme se snabdeo čvrstim gorivom. Drva, kao i uvek, imaju najveću prodju, a cena kubnog metra kreće se oko 45 evra.

Toplana startuje u četvrtak

Kruševačko Javno komunalno preduzeće "Gradska Toplana" spremno dočekuje početak grejne sezone. Na stovarištu Toplane, prema rečima direktora Dušana Gvozdenovića, trenutno se nalazi 21 hiljada tona uglja, a do kraja godine imaju ugovorenih još 6 hiljada tona ovog energenta.

Toplana je rekonstrukciju Trga kosovskih junaka iskoristila da u centru grada zameni cevi toplovoda. Proba rada Toplane izvršiće se se sutra, a grejna sezona za oko 9.000 korisnika kruševačke Gradske Toplane počeće u četvrtak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set