• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

16.10.2020

16:21

(FOTO/VIDEO) U KIKINDI SE DOBRO RADI: Automobilska industrija hvata zamajac, POTREBNI NOVI RADNICI!

Vesti

(FOTO/VIDEO) U KIKINDI SE DOBRO RADI: Automobilska industrija hvata zamajac, POTREBNI NOVI RADNICI!

Podeli vest

Livnica „Cimos“u Kikindi posluje od 2005. godine privatizacijom nekadašnjeg privrednog giganta, a nakon perioda zatišja i otpuštanja radnika, proizvodnja se ponovo zahuktava. Novi poslovi otvorili su prostor i za nova radna mesta u automobilskoj industriji.

Nakon dužeg vremena kikindska Livnica je na stabilnim nogama. Poslednja investicija uložena u nove centre za obradu i opremu za ispitivanje iznosi oko 2,5 miliona evra. Od trenutno 430 zaposlenih postoji potreba za novim radnicima, jer proizvodnja delova za automobilsku industriji raste, rekao je direktor Livnice „Cimos“ TCH u Kikindi Peter Višnjei.

Foto: V.N.

 

- Dobili smo nove poslove i projekte, a kraj godine ćemo završiti sa oko 480 zaposlenih radnika u proizvodnji. Dobra stvar je da je posle dužeg vremena poslodavac konačno primetio kvalitete i potencijal kikindske Livnice, a samim tim se se rade transferi iz slovenačkih firmi u okviru grupacije „Cimos“ i prozvodnja se prebacuje u Kikindu. Duži niz godina smo otpuštali radnike, a sada ih zapošljavamo i do kraja novembra otvaramo nova radna mesta-istakao je Višnjei.

Konkurs za posao je otvoren prvenstveno za nove projekte obrade aluminijuma za centralna kućišta i kućišta turbo kompresora.

Foto: V.N.

 

- Najviše su nam potrebni operateri na CNC mašinama, jer Kikinda nema potreban broj tih radnika, s tim da postoji prostor i za druge profile. Organizujemo i obuku radnika-rekao je Višnjei koji je izrazio zadovoljstvo zaangažovanje zaposlenih u proizvodnim pogonima.

- Stručni kadar je kompletno angažovan na novim pozicijima, što je jedan od razloga zatvaranja pogona „Alatnica“. Svi radnici u proizvodnji su dobili priliku i prihvatili ponude za novi posao na naše zadovoljstvo, jer su imali veliko iskustvo za rad na predstojećim poslovnim izazovima-kaže direktor Livnice „Cimos“ TCH.

Foto: V.N.

 

Najavljenu podršku privrednicima potvrdio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji je sa članovima Gradskog veća Sašom Tanackovim i Miroslavom Dučićem obišao pogon „Metalac“ u clju pružanja pomoći rukovodstvu fabrike oko komunalnih problema i bržeg završavanja administrativnih poslova.

-Tradicija automobilske industrije u Kikindi je izuzetno velika i očigledno je da firme koje posluju kod nas prepoznaju tržište i stručnost ljudi. U pitanju su milionska ulaganja u evrima u pogone kikindske Livnice, a u narednom periodu zaposliće se još stotinak ljudi i to je dobar znak za Kikindu.

Foto: V.N.

 

Lokalna samouprava će kao partner pomoći firmi koja je društveno odgovorna, a u nekom narednom periodu napravićemo par ideja i projekata koje ćemo pokušati da sprovedemo. Ono što je dobro za grad je da dosta investitora koji posluju u Kikindi žele da prošire svoju proizvodnju-istakao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Livnica u Kikindi je nakon privatizacije2005. godine poslovala najpre pod okriljem slovenačke kompanije koja posluje u okviru grupe „Cimos“, a od pre dve godine njenu sudbinu preuzeo je većinski vlasnik, italijanski konzorcijum Palladio Holding Group. Trenutno su u proizvodnji aktivna dva pogona „Insert“ i „Metalac“.

Od radnika do direktora

Da se radom mogu postići vidljivi rezultati, pokazao je i direktor Livnice „Cimos“ TCH u Kikindi Peter Višnje. On je sa mesta radnika napredovao na  rukovodeću poziciju stručnošću i angažovanjem, što je neuobičajeni slučaj.

-Drago mi je  što čujem da je Peter Višnjei počeo kao radnik i postigao marljivim radom da bude na poziciji dirktora.To je prvi put da u Livnici imamo direktora iz Kikinde, od kad je „Cimos“ došao u Kikindu.

Svakako je još jedan dokaz da se vrednim radom mogu postići visoki rezultati, a nova ulaganja stranih investitora to i pokazuju-rekao je gradonačelnik Lukač.

                                                                                                                                                


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set