• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

17.10.2020

16:20

U KRALJEVOM PODRUMU SAMO NAJBOLJE: Ocenjivane najbolje rakije u različitim kategorijama, EVO POBEDNICE!

Vesti

U KRALJEVOM PODRUMU SAMO NAJBOLJE: Ocenjivane najbolje rakije u različitim kategorijama, EVO POBEDNICE!

Podeli vest

Na XVI Međunarodno ocenjivanje vina i rakija „OPLENAC FEST“, koje je održano u Topoli pristiglo je 165 uzoraka rakija u različitim kategorijama. Rakija od šljive 75 uzoraka, voćnih rakija 61, rakija od grožđa 17, likeri i specijalne rakije 12.

Komisija za ocenjivanje radilau Kraljevom podrumu u Topoli. Ocenjivanje je obavljeno anonimno od strane stručne komisije, koja je bila u sledećem sastavu:

- Prof. dr Ninoslav Nikićević, predsednik komisije za rakije
- Dr Ivan Urošević, član komisije za rakiju
- Dipl. ing. Ljubiša Stanković, član komisije za rakiju

- Dr Branko Popović, član komisije za rakiju
- Dipl. ing. Saša Tomić, sekretar komisije za rakiju

Foto: Toppress

 

Za zlatnu medalju ocena je  18,01-20,00, srebrna medalja- ocena od 16,01 – 18,00, bronzana medalja – ocena od 14,01 – 16,00, visoko zlato – ocena preko 18,50.

Nakon ocenjivanja doneta je odluka da  najbolje ocenjena rakija u kategoriji rakija od šljive bude Šljivovica, proizvodnja 2000. godina, proizvođača Voćne rakije Plazinić, Premeća, Čačak, ocenjenog pod rednim brojem 65, sa šifrom 397 i ocenom 19.18.

Najbolje ocenjena rakija u kategoriji rakija od šljive manufakturne proizvodnje: „Tasina zlatna“, proizvodnja 2006. godina, proizvođača Stojan Tasić, Aranđelovac, ocenjenog pod rednim brojem 26, sa šifrom 314 i ocenom 19.15.

Najbolje ocenjena rakija u kategoriji voćnih rakija: Rakija od dunje – ,,Radoje“, proizvodnja 2017. godina, proizvođača Destilerija ,,Staničić 1884“, Trstenik, ocenjenog pod rednim brojem 119, sa šifrom 358 i ocenom 18.63.

Najbolje ocenjena rakija u kategoriji voćnih rakija manufakturne proizvodnje: Rakija od dunje – Leskovačka Vranjska, proizvodnja 2017. godina, proizvođača Slobodana Senića, Viševac, Rača, ocenjenog pod rednim brojem 122, sa šifrom 448 i ocenom 18.68.

Foto: Toppress

 

Najbolje ocenjena rakija u kategoriji rakija od grožđa: Vinjak, proizvodnja 2016. godina, proizvođača Junkovčanka, Junkovac, Topola, ocenjenog pod rednim brojem 148, sa šifrom 468 i ocenom 18.50.

Pobednicima su nagrade uručene na manifestaciji Oplenačka berba koja je održana prošle subote u Topoli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

a narod naivan i ne konta da ga pljackaju i rakiju su srbiji ukrali pa ce na tome da zaradjuje zapadni rimskosolomonski robovlasnicki agent Kuracdjordjewitz , rimskisolomonisti jevrej jezuitski bankar rothschild i Nato agent Kuracdjordjewitz sa engleskog pedofilskog dvorca pljackaju Srbiju i zele da im srpski narod i srpska deca budu dvorske sluge , Srbijom i kompletnim ex jugoslovenskim regionom vladaju zapadni robovlasnici koji parazitiraju i zive u pedofilskim dvorcima kao rimskovatikanski jezuitski pedofil papa na grbaci robova i radnicke klase .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set