• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

22.10.2020

17:33

VANREDNE MERE U BORU, EVO ŠTA TO ZNAČI: Od zabrane svečanosti, sporta bez publike, do MERENJA TEMPERATURE NA SVAKOM KORAKU?!

Vesti

VANREDNE MERE U BORU, EVO ŠTA TO ZNAČI: Od zabrane svečanosti, sporta bez publike, do MERENJA TEMPERATURE NA SVAKOM KORAKU?!

Podeli vest

Na konferenciji za medije povodom odluke da se shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu rudara ponovo uvede vanredna situacija, objavljene su i stroge mere zaštite kojih bi trebalo svaki građanin da se pridržava

- Pored nošenja maski i poštovanja socijalne distance, svi koji smatraju da se negde ne poštuju mere Republikog gradskog Štaba za vanredne situacije, građani to mogu da prijave. Svaki prijavljeni problem biće prosleđen gradskoj komunalnoj inspekciji koja će zajedno sa Republičkom sanitarnom u najkraćem roku izaći na teren i obaviti kontrolu propisanih mera, podvukao je predsednik gradskog Štaba za vanredne situacije Aleksandar Milikić.

Kao još jedna od propisanih uredbi je da da svi pravni subjekti koji posluju na području grada Bora, u obavezi su da na svojim objektima istaknu broj lica koji se mogu naći u njemu, kao i da moraju odrediti lice koje će obavljati kontrolu tako što će na ulasku svakome biti izmerena temperatura bezkontaktnim toplomerom.

Svi upravnici stambenih jedinica dobili su uredbu po kojoj moraju da započnu dezinfekciju stambenih zgrada a uporedo sa tim nadležno Javno komunalno preduzeće obavljaće redovno pranje ulica, trotoara kao i dečijih igrališta.

Od petka 23.10. u Boru neće biti moguće organizovati svečanosti i ostale druge manifestacija zabavnog, kulturnog i sportskog karaktera u prisustvu publike. Jer ovo je jedini put da se situacija sa pandemijom u ovom poslednjem talasu korona virusa ne bi proširila, već svela u neke normalne okvire, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema poslednjim informacijama koje su iznete od strane Štaba za vanredne situacijen u Boru, četiri pacijenta se oporavilo i trenutno pozitivnih na virus COVID 19 je 36 građana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PROPISANE MERE VAŽNIJE NEGO IKAD: U Boru pogoršana situacija, korona virus se ne predaje
Srbija

PROPISANE MERE VAŽNIJE NEGO IKAD: U Boru pogoršana situacija, korona virus se ne predaje

S obzirom na poslednje informacije da je u Boru registrovano 18 slučajeva pozitivnih građana od koronavirusa uglavnom sa blažom kliničkom slikom i uz napomenu nadležnih iz zdravstvenih ustanova da se situacija drži pod kontrolom, saopštenje za javnost Ministarstva zdravlja i Republičkog kriznog štaba, ukazuje da se situacija u ovoj Opštini iz dana u dan blago pogoršava

16.10.2020

13:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set