• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

05.11.2020

17:49

POD PRETNJOM KORONE NOVI SAD ZAOŠTRAVA MERE: Maske obavezne na pijacama, šalteri u dve smene, OGRANIČENJE ZA NOĆNE KLUBOVE

Vesti

POD PRETNJOM KORONE NOVI SAD ZAOŠTRAVA MERE: Maske obavezne na pijacama, šalteri u dve smene, OGRANIČENJE ZA NOĆNE KLUBOVE

Podeli vest

U Novom Sadu trenutno ima 1340 aktivnih slučajeva inficiranih virusom Kovid 19, a zbog pogoršanja situacije Gradski štab za vanredne situacije doneo još nekolikih novih mera kako bi se zaustavilo širenje virusa

U osnovnim školama inficirano je 19 zaposlenih među kojima su i nastavnici i drugo osoblje, kao i osam učenika. U srednjim školama zaraženo je devetoro zaposlenih i 31 učenik, u vrtićima 30 vaspitača i dvoje dece, a dva studenta su pozitivna na koronu.

Štab je doneo četiri naredbe i dve preporuke, ali je naglašeno da nema radikalnih mera i da se pre svega potencira implementacija i poštovanje svega do sada propisanog, Uz očuvanje zdravlja građana, prioritet je i očuvanje ekonomije grada, što podrazumeva da se ne odustaje od zatvaranja grada, investicija i subvencija,

- Doneli smo naredbu o organizaciji rada gradskih šalterskih službi u dve smene, i to od 7.30 do 20 časova, kako se ne bi stvarale gužve. Nova je i naredba da u svim objektima gde dolazi do okupljanja ljudi, a to su firme, ustanove, tržni centri, ugostiteljski objekti i drugo, mora javno biti istaknuto odgovorno lice za sprovođenje mera republičkog Kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Foto: Grad NS

 

Propisano je i obavezno nošenje maski na pijacama, jer to su prostori intenzivnog okupljanja. Zabranjeno je Korišćenje bazena od 7. do 30. novembra, osim za nastavu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i trenažne procese sportskih klubova, i to pod posebnim uslovima.

U istom periodu zabranjene su sve manifestacije, osim kulturno-umetničkih do 100 posetilaca u zatvorenom prostoru, sa razmakom od najmanje jednog sedišta između ljudi, a na otvorenom je takođe za te manifestacije dozvoljeno 100 posetilaca, sa 4 kvadratna metra za jednu osobu. Mogu se održavati samo redovna sportska takmičenja bez publike, a sve druge manifestacije se zabranjuju – saopšteno je posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Novom Sadu.

Foto: informer.rs

KCV

Pravnim licima je preporučeno da pređu na smenski rad, dok je nova preporuka noćnim klubovima da ograniče vreme boravka svakog gosta u objektu, ulaznicama koje su vremenski određene.

- Nismo skraćivali radno vreme ugostitelja, jer time se ne rešava suština, imajući u vidu privatne žurke i proslave koje su bez ikakve kontrole. Ugostiteljske objekte možemo nadzirati, i oni plaćaju porez i zapošljavaju ljude.

Ako dođe do pogoršanja situacije njihovo radno vreme će biti skraćeno – navedeno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka
PREOKRET

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka

Već na samom početku meseca očekuje nas prstenasto pomračenje Sunca u Vagi (2. oktobar), koje će doneti tektonske promene u narednih nekoliko meseci. Ovaj astrološki događaj će imati uticaj na sve znakove, a ponajviše na Vage, Rakove, Ovnove i Jarčeve. Takođe, osobe koje imaju podznak ili Mesec u blizini pomračenja mogu da osete ovaj događaj. Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, Pluton i Uran, tako da je ovo vreme suočavanja sa starim problemima.

29.09.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set