• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

16.11.2020

16:50

VANREDNA SITUACIJA U PETROVCU NA MLAVI: Stižu i zaraženi iz Beograda, dva smrtna slučaja u POŽAREVAČKOJ KOVID ZONI

Vesti

VANREDNA SITUACIJA U PETROVCU NA MLAVI: Stižu i zaraženi iz Beograda, dva smrtna slučaja u POŽAREVAČKOJ KOVID ZONI

Podeli vest

Pored pacijenata iz Braničevskog okruga, u Opštoj bolnici u Požarevcu koja se nalazi u sistemu Kovid bolnica Srbije, poslednjih dana je sve više pacijenata iz Beograda koji se transpotuju zbog popunjenosti kapaciteta

Tako da se po poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u ovoj zdravstvenoj ustanovi nalazi na lečenju 143 pacijenta sa simptomima virusa KOVID 19. Kod 72 pacijenta je PCR testovima potvrđena infekcija dok se za ostale očekuju rezultati, potvrdio je u saopštenju za medije dr Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte Bolnice Požarevac.

- Tokom vikenda hospitalizovano je još 40 novih slučajeva. Na žalost imali smo dva smrtna slučaja u covid zoni, reč je o pacijentima 1946. i 1949 . godinšte i oba su iz Braničevskog okruga. Na respiratore je priključeno sedam pacijenata u teškom stanju, šest na neinvanzivnoj ventilaciji , dok 76 pacijenata prima kiseonik.Sve ovo ukazuje da situacija nije nikako stabilna i da se radi o pacijentima sa kliničkom slikom od srednje ka veoma teškoj.

Foto: tanug/ap

 

Ono što brine je i što se među zaraženim pacijentima nalazi i 28 zdravstveih radnika zaposlenih u Opštoj bolnici, od kojih je dvoje u težem stanju hospitalizovano i na bolničkom lečenju, kaže dr Danko Nikolić apelujući na sve građane Braničevskog okruga da se pridržavaju strogo propisanih mera zaštite kako ne bi došlo do širenja virusa COVID 19 , budući da se u iz dana u dan Opšta bolnica u Požarevcu puni i pacijentima iz drugih covid bolnica koje zbog popunjenosti ne mogu da prime pacijente.

Inače, u zelenoj zoni ove Požarevačke zdravstvene ustanove nalazi se na lečenju 111 pacijenata.

VANREDNA SITUACIJA U PETROVCU NA MLAVI

Nesigurna situacija u Opštini Petrovac na Mlavi navela je Štab za vanrdne situcije da se odlukom donetom na današnjem zasedanju proglasi vanredna situacija na području ove Opštine.

Odluka jedoneta na osnovu preporuke Saveta za bezbednst Opštine Petrovac na Mlavi i stupiće na snagu od 17. novembra, istakao je Duško Nedinić, predsednik Opštine i Štaba za vanredne situacije.

Foto: AP Photo/Luca Bruno

 

- Budući da je epidemiološka situacije više nego alarmantna i da su kapaciteti u Beogradskim covid bolnicama popunjeni pa je bilo nužno da se pacijenti prevoze čak 130 kilometara udaljenosti, tačnije u našu covid bolnicu, ovo ukazuje koliko je ozbilna situacija.

Ono što brine da ako se negativan trend širenja koronavirusa nastavi ovim tempom, da nećemo imati gde da se lečmo niti ko da nas leči s obzirom na to da su lekari i ostalo medicinsko osoblje najizloženiji virusu, kaže između ostalog predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set