• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

16.11.2020

18:11

BOLNICA U ZRENJANINU ZAKLJUČALA VRATA: Odlažu se svi zakazani pregledi, PRIORITET BORBA PROTIV KORONE

Vesti

BOLNICA U ZRENJANINU ZAKLJUČALA VRATA: Odlažu se svi zakazani pregledi, PRIORITET BORBA PROTIV KORONE

Podeli vest

Kako je saopšteno iz zrenjaninske Opšte bolnice, zbog naglog povećanja broja pacijenata zaraženih virusom korona i povećane mogućnosti intrahospitalnog širenja zaraze, po instrukciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, obustavlja se rad ambulanti Specijalističke poliklinike, od ponedeljka, 16. novembra, na dve naredne nedelje

Svi zakazani pregledi za taj period, su odloženi i za njih će biti određeni naknadni termini, a pacijenti sa prioritetnim uputima i kojima je hitno potrebna lekarska intervencija,  biće pregledani u Urgentnom centru u Zrenjaninu, gde će obavljati samo hitne operacije i maligniteti. 

Foto: Z.I./opšta bolnica

 

Zgrada Pedijatrije, koja je iseljena, koristi se za smeštaj ležećih pacijenata obolelih od koronavirusa, a kapacitet je 51 bolesnički krevet i 22 mesta sa kiseonikom, dok je u prostoru zgrade Infektivnog odeljenja otvorena još jedna ambulanta za pregled pozitivnih i pacijenata sumnjivih na koronavirus, ispred koje su postavljeni šatori, kao privremene čekaonice.

Foto: Z.I./opšta bolnica

 

 - U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji gasne infrastrukture za medicinski kiseonik i vazduh, u zgradi Odeljenja psihijatrije,  kapaciteta 80 bolesničkih postelja - poručuju iz zrenjaninske Opšte bolnice, iz napomenu da će radovi biti okončani u narednih 14 dana.

 

32 ZARAŽENA MEDICINSKA RADNIKA 

  Trenutno je 32-je medicinskih radnika pozitivnih na Covid 19, a u zrenjaninskoj bolnici samo je jedan potvrđen slučaj zaražavanja u bolnici, dok su svi ostali zaraženi u ličnim kontaktima.

Foto: Z.I./opšta bolnica

 

VIŠE OD STO PACIJENATA NA DAN

 

 U Specijalističkoj poliklinici u Zrenjaninu, tokom oktobra pregledano je 8.127 pacijenata, a u septembru 7678, dok je u poslednja tri dana broj pregleda u ambulanti infektivnog odeljenja preko 100 dnevno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set