• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

17.11.2020

13:35

PACIJENT ZARAŽEN KORONOM NAPAO LEKARE U NIŠU! Tukao ih rukama i nogama, pa pobegao!

Vesti

PACIJENT ZARAŽEN KORONOM NAPAO LEKARE U NIŠU! Tukao ih rukama i nogama, pa pobegao!

Podeli vest

Šezdesetčetvorogodišnji pacijent koji se u niškom Kliničkom centru leči od Covida 19, napao je medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove.

Kako saznajemo, incident se dogodio oko 11 sati na odeljenju intenzivne nege Klinike za infektivne bolesti.

- Pacijent je u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim
nasrnuo na lekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama.

Nakon toga je počeo da beži ka izlazu iz klinike, ali je zahvaljujući intervenciji službe obezbeđenja i medicinskog osoblja savladan i bez povreda vraćen na odeljenje intenzivne nege – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

- Na svu sreću, niko od medicinskog osoblja nije teže povređen, a u ustanovu je pozvan psihijatar kako bi pružio potrebnu pomoć pacijentu koji ih je napao.

Foto: V. J.

 

Iz uprave niškog Kliničkog centra stigla je najoštrija osuda ovog incidenta.

- U situaciji kada medicinsko osoblje ulaže natčovečanske napore radi spašavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja stanovništva, ovakvi događaji su nedopustivi. Uz svo razumevanje za bolest pacijenta i posledice izazvane padom saturacije u krvi usled zaraze korona virusom, moramo da ukažemo da je ovakvo ponašanje krajnje neprihvatljivo.

Apelujemo na građane da imaju razumevanja i poštovanja za ono što ovi ljudi rade, što rizikuju svoj život i svoje zdravlje da bi sačuvali njihovo – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.
 

- O ovom događaju obaveštena je i policija, protiv pacijenta je podneta prijava za nasilničko ponašanje


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paja

pre 3 godine

Da li se iko zapitao zbog cega je to uradio ili cemo odmah da ga osudimo ?!?!?!?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set