• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

01.12.2020

17:27

SRAMNA TUŽBA U GRAČANICI: Gaši tužio Popovića, Srbina okrivio za NEMIRE ZBOG BILBORDA OVK

Vesti

SRAMNA TUŽBA U GRAČANICI: Gaši tužio Popovića, Srbina okrivio za NEMIRE ZBOG BILBORDA OVK

Podeli vest

Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica Granit Gaši podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove opštine Srđana Popovića, kojeg je optužio da je svojim izjavama o bilbordu OVK, koji je bio postavljen u Kišnici, izazvao razdor i netrpeljivost

Gašiju je zasmetala Popovićeva izjava, iako u njoj nema ničeg spornog što bi se moglo tumačiti kao pozivanje na netrpeljivost. Bez obzira što u toj izjavi nema elemenata krivičnog dela, Gaši je protiv Popovića podneo krivičnu prijavu.

- Ko se usudio da postavi takvu provokaciju na ulazu u jednu od najvećih srpskih opština? To treba istražiti. Posebno zabrinjava činjenica da je ploča postavljena samo nekoliko desetina metara od domova nekih srpskih porodica koje su ostale u rudarskom naselju Kišnica. I bez ovog događaja izloženi su stalnom strahu za svoju sigurnost, kazao je tada Popović koji je od prištinskih institucija više puta zatražio da reaguju u skladu sa svojim nadležnostima.

Ovim povodom reagovala je i Srpska lista koja je u saopštenju navela da je ova krivična prijava deo šireg plana da se na KIM uspostavi verbalni delikt kao novo sredstvo institucionalnog pritiska na srpski narod.

Foto: A.G.

 

- Nakon sramnog i neosnovanog postupka i presude protiv člana predsedništva Srpske lista Ivana Todosijevića za iznete stavove o Račku, danas je albanski lokalni zvaničnik podneo krivičnu prijavu protiv Srbina gradonačelnika Gračanice zbog izjave povodom provocirajućih bilborda postavljenih u većinski srpskoj sredini koji veličaju “vrednosti” OVK, a sve kao deo šireg plana da se na Kosovu i Metohiji uspostavi verbalni delikt kao novo sredstvo institucionalnog pritiska na srpski narod. Na tlu Evrope, u 21. veku pred očima evropske i svetske javnosti, ali i sijaset međunarodnih organizacija na Kosovu, srpskom narodu se uvode anticivilizacijske zabrane i krši pravo na slobodu govora, navela je Srpska lista.

Najjača srpska stranka na Kosovu i Metohiji zahteva hitnu reakciju međunarodnih predstavnika i jasno i glasno određenje kada je u pitanju uvođenje verbalnog delikta. 

- Posebno je iritantno da stotine izjava mržnje i uvreda na račun srpskog naroda od strane političkih predstavnika Albanaca, nikada nisu procesuirane niti su oni koji su ih izrekli pozvani na odgovornost. Politika dvostrukih aršina na štetu srpskog naroda je apsolutno neprihvatljiva i sramna, stoji u saopštenju Srpske liste.

Foto: Informer

 

Inače, zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica Granit Gaši više puta je u danu kada je osvanuo bilbord rekao da on nikoga ne vređa i da Albanci neće dozvoliti njegovo uklanjanje.

- Ali ako to učine, treba da znaju da će se suočiti sa albanskim građanima opštine Gračanica, mirno ćemo ga čivati i nećemo dozvoliti da ga neko uništi, kazao je tada Gaši, a njegovu izjavu mnogi su doživeli kao pretnju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set