• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

04.12.2020

17:52

SUZE RADOSNICE U OČIMA MALE SANJE: Sa majkom je živela u trošnoj udžerici, ali preko noći sve se promenilo, SADA IMA BOLJI ŽIVOT

Vesti

SUZE RADOSNICE U OČIMA MALE SANJE: Sa majkom je živela u trošnoj udžerici, ali preko noći sve se promenilo, SADA IMA BOLJI ŽIVOT

Podeli vest

Maloletna Sanja i njena majka u Subotici živele u urušenoj kući, gde su pacovi vršljali po ćoškovima, a danas su dobile novi krov nad glavom

Do jutros, Subotičanke Estika Lebović i njena ćerka Sanja (12), koja pohađa Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica „Dositej Obradović“, živele su u trošnoj udžerici u Ulici dr Ferenca Bodrogvarija, u napuštenoj urušenoj kući, u kojoj su pacovi vršljali u prostoriji u kojoj su boravile i spavale.

Foto: B.N.

 

Od danas, Sanja i njena majka imaju svetao i topao dom, koji im je obezbeđen na inicijativu gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, koji je pokrenuo proceduru da im se pronađu zdravi uslovi za život i adekvatan smeštaj.

Danas su Estika i Sanja dobile novi krov nad glavom, po rešenju gradonačelnika useljene u privremeni smeštaj, u objekat Grada na Paliću. Živele su, kažu od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, i ne mogu da veruju, da im se život promenio preko noći. Sanja je pre nekoliko meseci ostala bez oca, a Estika bez muža, u napuštenoj kući, devojčica je narušenog zdravlja, ali je odličan đak uprkos svemu i voli da uči.

- Pacovi su nam grizli ormane, a noću sam miševe terala sa detetovog kreveta, kaže majka i dodaje da prvi put u životu imaju frižider.

Foto: B.N.

 

- Od komšija smo dobijali struju i vodu, a posle smrti supruga, još nam je teže, jer ja nemam posao, kaže Estika Lebović.

Ona dodaje da su samo dve nedelje prošle od kada ih je posetio gradonačelnik i predstavnici Grada i obećali pomoć i novi stan. U neverici su da su već u novom stanu, kažu majka i kćerka, koje su u zagrljaju ispod novog krova, sa suzama radosnicama u očima.

- Novu godinu provešćemo u novom domu. Toplo nam je, a imale smo samo još malo drva za
zimu.Pomogli su nam i svi ljudi koji su čuli za našu nevolju, dobili smo i hranu za frižider i
poklone, kaže majkai dodaje da joj je njena maloletna kćerka sve u životu, da je zbog nje
sada doživela sreću, iako teško podnosi gubitak supruga.

Foto: B.N.

 

Gradonačelnik Stevan Bakić saopštio je , da je lokalna samouprava, brzom reakcijom i predanošću njegovog tima i službenika Gradske uprave našla adekvatan smeštaj za porodicu Lebović.

- Sagledao sam životnu situaciju Estike i njene ćerke Sanje , dete zahteva posebnu negu,
živelo je u uslovima koji su joj ugrožavali zdravlje i život. Odlučio sam da odmah uradimo što
se može. Sada će Sanja imati pristojne uslove za odrastanje i školovanje i neće više biti
strahova od požara, obrušavanja krova i drugih opasnosti koje su neposredno pretile njoj i
njenoj majci – kaže gradonačelnik Bakić.

Foto: B.N.

 

On je zahvalio i građanima okupljenim u incijativi „Obrok za porodicu”, koji su učestvovali u
akciji pomoći.

- Grad Subotica vodi odgovornu socijalnu politiku, pre svega kroz stručne institucije za socijalni rad, specijalizovane škole, kao i kroz saradnju sa pokrajinskim i republičkim ustanovama i humanitarnim organizacijama poput Crvenog krsta – dodaje Gradonačelnik.

On je objasnio da se povremeno dese i drastični primeri, kao kod porodice Lebović, gde Grad
ima i dužnost da reaguje direktno i učini sve

Foto: B.N.

 

- Lokalna samouprava nije u mogućnosti da reši stambeno pitanje svih naših sugrađana u problemu, ali u određenim situacijama, poput ove, uložićemo uvek maksimalan napor da nađemo smeštaj kroz prenamenu i preuređenje određenih gradskih prostora, kojih nema mnogo na raspolaganju, te je ovo bila velika sreća i veliki izuzetak, preduzet i zbog ugroženosti deteta sa posebnim potrebama - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Majka maloletne devojčice zahvaljuje gradončelniku Subotice i svima koji su njoj i njenoj
ćerki pomogli da zimu dočekaju u toplom, a građai zovu i novinare, raspituju se za adresu da
im odnesu poklone.

Foto: B.N.

 

- Nedaće su bile naša svakodnevica. Živele smo u krajnjoj nemaštini, hvala svima koji su nam
pomogli, posebno gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je odmah reagovao, da Sanja i ja
imamo bolji život - rekla je majka Sanje Lebović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set