• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

07.12.2020

18:14

PAŽNJA! KORONA PRETI I DECI I ODRASLIMA: Vrtić u Topoli prešao na onlajn model rada

Vesti

PAŽNJA! KORONA PRETI I DECI I ODRASLIMA: Vrtić u Topoli prešao na onlajn model rada

Podeli vest

Nepovoljna epidemiološka situacija i opasan virus Kovid 19 nisu zaobišli ni opštinu Topola. Primetan je povećan broj zaraženih osoba, pa je po preporuci Kriznog štaba opštine, Predškolska ustanova „Sofija Ristić“ prešla na onlajn model rada

„Zbog pogoršane epidemiološke situacije bilo je neminovno da dođe i do oboljevanja jednog broja vaspitnog osoblja naša Ustanove.

Kako smo dobijali zvanične potvrde od zdravstvene Ustanove o inficiranju vaspitača tako smo obaveštavali i roditelje dece tih grupa, dali smo i preporuke da prate zdravstveno stanje dece a ako primete simptome da se odmah jave lekaru i obaveste vaspitača grupe o tome.

Kako se vremenom povećavao broj obolelih vaspitača u našoj ustanovi uputili smo dopis epidemiološkoj službi u Kragujevcu i Kriznom štabu Opštine Topola kako bi ih obavestili o našoj situaciji. Na sastanku Kriznog štaba data je preporuka da Ustanova pređe na onlajn model rada u trajanju od dve nedelje“, rekla je za TopPres direktorka Predškolske ustanove „Sofija Ristić“, Tanja Jovanović.

Foto: Toppress

Tanja Jovanović

Najmlađi iz ove Ustanove već su se oprobali na onlajn nastavi koja je za njih organizovana u martu ove godine. Jovanovićeva naglašava da su kroz takvu nastavu uključeni i roditelji i vaspitači pa za sada sve dobro funkcioniše.

Foto: Toppress

 

„Sve grupe su obuhvaćene ovim radom od najmlađih koji borave u jaslenim grupama do predškolaca to je oko 280 dece. Tokom svakodnevne komunikacije sa roditeljima saznali smo da kod dece nema obolelih od ovog virusa, da ima roditelja kojima je potvrđeno prisustvo virusa. Pojedina deca i roditelji se nalaze u izolaciji“, kaže direktorka Tanja Jovanović.

Ona je dodala da su za vreme rada vrtića poštovane sve propisane mere zaštite, kao i da je ostvarena dobra  saradnja sa Domom zdravlja u Topoli, sanitarnom službom kao i sa Kriznim štabom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set