• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/RINA

31.12.2020

10:32

OPASNOST! IZLIO SE LIM U PRIJEPOLJU: Poslednja 24 sata kiša pada bez prestanka, nagli porast vodostaja PRETI POPLAVOM/FOTO/

Vesti

OPASNOST! IZLIO SE LIM U PRIJEPOLJU: Poslednja 24 sata kiša pada bez prestanka, nagli porast vodostaja PRETI POPLAVOM/FOTO/

Podeli vest

Zbog obilnih padavina izlila se reka Lim u Prijepolju u mestu Šarampov. Poplavljena je saobraćajnica koja vodi od Šarampova ka Ivanju, preko Raišnjeva

Kako se navodi, voda je ušla i u nekoliko domaćinstava. Dodaje se da u prijepoljskom kraju kiša pada poslednja 24 sata, a velike količine padavina bile su i u susednoj Crnoj Gori, pa je došlo do naglog porasta Lima.

Foto: RINA

 

Trenutno su poplavljeni stadion u Brodaraveu, u mestu Jalija, deo Ivanja i Kamenogorskog naselja, deo Šarampova i naselje Zalug. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu,  intervenišu tamo gde je potrebno i u stalnoj su pripravnosti.

Foto: RINA

 

Za sada nema poplavljenih domaćinstava, ali pod vodom su poljoprivredne parcele i pomoćni objekti. Tokom dana očekuje se lagana stagnacija i nadamo se da neće biti dodatnog izlivanja. Brana na Potpeći u Priboju radi pojačanim kapacitetom, prilično je veliki dotok i protok vode, kako bi se zaštitilo Prijepolje od daljeg plavljenja, a vodi se računa i o Priboju, koji bi mogao biti poplavljen ukoliko se propusti veća količina vode od dozvoljene“, rekao je za RINU, Goran Posrkača načelnik Štaba za vanredne situacije u Prijepolju.

Foto: RINA

 

Nakon što se u Brodarevu izlila Slatinska reka i odsekla put koji vodi u pravcu nekoliko sela brzom intervencijom JKP „Lim“ problem je saniran, a saobrćaj je ponovo uspostavljen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set