• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

11.01.2021

17:28

PUTARI RADILI CELU NOĆ: Sneg nije iznenadio kikindsku Zimsku službu, BAČENE PRVE KOLIČINE SOLI/FOTO/

Vesti

PUTARI RADILI CELU NOĆ: Sneg nije iznenadio kikindsku Zimsku službu, BAČENE PRVE KOLIČINE SOLI/FOTO/

Podeli vest

Prvi sneg koji je juče pao u Kikindi, pokrenuo je i rad Zimske službe. Na prioritetne puteve bačeno je 45 tona soli i 15 tona kamenog agregata

Putari u Kikindi spemno su dočekali prve snežne padavine. Na opštinske puteve prvog i drugog
prioriteta, tokom prethodne noći bačene su mešavine kamenog agregata i soli.

-Sinoć u 20 časova kikindska Zimska služba prvi put je intervenisala ove godine. Na teren su izašla
četiri vozila koja su pokrila puteve prvog i drugog prioriteta. Obuhvaćene su saobraćajnice Kikinda-

Veliko Banatsko Selo-Novi Kozarci-Ruslo Selo i Kikinda-Banatska Topola do državnog puta ka Bašaidu i potez od Bašaida ka Bikaču, kao i Nakovo-Banatsko Veliko Selo.

Foto: V.N.

 

Tretirana je i neophodna putna infrastruktura u samom gradu, kao i prioritetna pristupnost puteva ka Opštoj bolnici, Vatrogasnoj službi, Policijskoj upravi i svim objektima od važnosti za funkcionisanje grada-rekao je Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

Kako bi kolovozi bili prohodni i u narednom periodu i spremni za nove snežne padavine, Zimska služba nalazi se u prvom stepenu pripravnosti, a dežurne ekipe spremne su za intervencije od 20
časova do 8 sati ujutru. Putevi prvog prioriteta obuhvataju dužinu od oko 90 kilometara, dok je za
intervencije na kolovozima drugog reda potrebno obuhvatiti 30 kilometara.

Foto: V.N.

 

-Tokom jučerašnje akcije potrošeno je 45 tona soli i 15 tona kamenog agregata. Na legeru je
konstantno stotinak tona sola koje se dopunjuju i u svakom momentu imamo ih dovoljno na
raspolaganju. Za prvi stepen pripravnosti angažovana su četiri vozila, a po potrebi biće aktivirano i više njih-istakao je Dučić.

U svakom trenutku na raspolaganju su kamioni sa rotacionim i dva kamiona sa vučenim posipačima,
jedno manje vozilo za ulice u gradu, naselja i zdravstvene ustanove, kao i grejder koji služi za čišćenje snega i raščišćavanje rastopina na vangradskim putevima i u gradu.

Foto: V.N.

 

Zimsku službu je u jučerašnjoj prvoj akciji posetio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji se uverio u spremnost rada na terenu.

-Zimska služba je spremna, pripremljene su dovoljne količine soli i prateći vremensku prognozu moći ćemo da odgovorimo svim izazovima u narednom periodu. Radovi održavanja u zimskom periodu predstavljaju neophodne aktivnosti usmerene ka prohodnosti puteva i sigurno odvijanje saobraćaja uz upotrebu zimske opreme--rekao je Lukač.

Foto: V.N.

 

Posao održavanja puteva i saobraćajnica u zimskom periodu poveren je firmi „Graditelj NS“. Zimska služba organizovana je za celo zimsko razdoblje, od 15. novembra 2020. do 31. marta 2021.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set