• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

20.01.2021

15:49

KRISTINA IMA PUNE RUKE POSLA: Ona ukrašava izloge, predmete ali i lica, u njenim rukama SVE DOBIJA NOVE BOJE

Vesti

KRISTINA IMA PUNE RUKE POSLA: Ona ukrašava izloge, predmete ali i lica, u njenim rukama SVE DOBIJA NOVE BOJE

Podeli vest

Za Kristinu Dukić (21) iz Aranđelovca njeni rođaci kažu da je još kao dete počela da se interesuje za crtanje

Talenat  su prepoznali i nastavnici u školi pa  bi Kristina za svoje crteže uvek dobila najvišu ocenu. Umetnost kojom se ona bavi nije ostavila ravnodušne brojne njene sugrađane pa tako u vreme praznika Kristina ima pune ruke posla.

„Najviše imam mušterija baš oko Nove godine, građani vole da za praznike sve oko njih bude veselih boja i lepo ukrašeno, prvenstveno zbog dece. Tako da me često pozivaju da na staklu nacrtam neke novogodišnje motive, ukrašavam izloge lokala, staklene čase. Za moj posao pored talenta i ljubavi, potrebne su četkice različitih veličina i različite vrste boja, zavisno od mesta gde ću slikati i crteža“, kaže za TopPres Kristina Dukić.

Foto: Toppress

 

Kako i sama kaže, najčešće je crtala na staklu, a čaše koje je ona ukrasila ulepšale su stolove na različitim svečanostima.

„Na početku sam crtala na papiru, potom je papir zamenilo staklo a sada idem korak dalje pa crtam i po koži. Pored crtanja i studiranja bavim se šminkanjem tako da moje dame često obradujem nekim malim detaljem na licu. Ukoliko mogućnosti dozvole u budućnosti planiram da se posvetim tetovaži jer je za mene to trajni crtež i smatram da je najsavršenija umetnost“, ističe Kristina.

Podrška porodice u svakom poslu je bitna, mišljenja je ova umetnica. Kako kaže, za njen talenat najviše razumevanja je imao brat Nikola.

Foto: Toppress

 

„Ona savršeno crta, od ranog detinjstva crtanje je za nju bilo centar svih dešavanja. Provodila je sate u sobi crtajući i ništa je sem toga nije zanimalo, samo je bilo bitno da ima blok broj pet, četkicu, boje i magija je mogla da počne“, potvrdio je Nikola.

Kristina kaže da njena umetnost počinje onog trenutka kada uzme četkicu i boje i kada se prepusti mašti. Dodaje da radeći posao koji voli obezbeđuje sebi džeparac za vreme studiranja a želja joj je da od njenog talenta u budućnosti napravi i posao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set