• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

09.02.2021

11:55

VIDEO NADZOROM PROTIV SMEĆA! Posle čiščenja divlje deponije na putu za Malu Vranjsku zagađivače će KAMERE HVATATI!

Vesti

VIDEO NADZOROM PROTIV SMEĆA! Posle čiščenja divlje deponije na putu za Malu Vranjsku zagađivače će KAMERE HVATATI!

Podeli vest

Predstavnici Evropske zelene partije zajedno sa direktorom JKP “Stari grad” Šabac obišli su divlju deponiju na putu za Malu Vranjsku.

Tom prilikom razgovaralo se o preduzimanju mera za njenu sanaciju i sprečavanje ponovog stvaranja. Planirano je da se posle čišćenja ove deponije, postavi video nadzor.

Problem divlje deponije kraj puta za Malu Vranjsku traje više od decenije. U nekoliko navrata ova ekološka bomba je sanirana ali je iznova nastajala. Bacano, šta se stigne – od starih automobilskih guma, leševa životinja, plastike..

Foto: S.G.

 

- Skupimo se, očistimo sve, ni papirić ne ostane, a onda posle samo nekoliko dana ponovo se stvori hrpa đubreta. Ovo je lepa lokacija, u blizini kuća a pored puta, mogli smo napraviti izletište za našu decu a ne smetlište – kaže Željko Dimitrić meštanin Male Vranjske.

Inicijativa Evropske zelene partije u Šapcu čiji su aktivisti već učestvovali u sanaciji ove lokacije, usmerena je i na pronalaženje načina za sprečavanje ponovnog stvaranja deponije. Sa rukovodstvom JKP „Stari grad“ dogovoreno je da se posle čišćenja divlje deponije, u Maloj Vranjskoj postavi video nadzor.

Foto: S.G.

 

- Plan je da se postave solarni paneli koji će napajati strujom uređaj za video nadzor. Nadamo se da će onda nesavesni građani prestati da ovde odlažu svoj otpad. Krajnje je vreme da svi oni koji potpomažu pravljenje ovakvih deponija počnu da misle na to da zagađuju prirodu, okolinu, vazduh koji dišu i njihova deca – navodi Mina Mijailović, predsednica Evropske zelene partije u Šapcu.

Foto: S.G.

 

Neplansko odlaganje otpada prisutno je na nekoliko lokacija u šabačkom kraju, uglavnom na seoskom području. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Stari grad“ poručuju da će usaniranje divljih deponija biti uključeno nekoliko gradskih službi uz apel na svest svih onih koji nepropisno odlažu otpad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVO JE NAJRUŽNIJA SLIKA U SRBIJI - PLUTAJUĆA DEPONIJA! Stotine kubika smeća na Potpećkom jezeru! Foto/Video
Srbija

OVO JE NAJRUŽNIJA SLIKA U SRBIJI - PLUTAJUĆA DEPONIJA! Stotine kubika smeća na Potpećkom jezeru! Foto/Video

Nakon što je usled obilnih padavina i naglog topljenja snega u Crnoj Gori, Lim poplavio hektare poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Prijepolje, vodostaj ove reke se spustio u granice normale, ali iza nadošle vode ponovo su ostale poražavajuće slike. Prvih dana nove 2021. godine na Potpećkom jezeru kod Priboja ponovo je osvanula - plutajuća deponija, a nekada jedna od najčistijih reka i dalje se ne vidi od smeća.

04.01.2021

07:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set