• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

19.03.2021

20:00

NOVOSADSKE PRIJATELJICE NOĆI LIJU SUZE ZBOG KORONE! Nema Novosadskog sajma, nema Egzita, pandemija ih ŽESTOKO OJADILA

Vesti

NOVOSADSKE PRIJATELJICE NOĆI LIJU SUZE ZBOG KORONE! Nema Novosadskog sajma, nema Egzita, pandemija ih ŽESTOKO OJADILA

Podeli vest

Godinu dana od pojave pandemije korona virusa kod nas, mnoge delatnosti su ostale bez značajnih prihoda, pa tako i one koje su još zakonski ilegalne, a faktički se odvijaju svakodnevno ili bolje reći svakonoćno pred našim očima

Tako je i sa prostitucijom u Novom Sadu, u čemu su najgore prošle, kako kažu, elitne prostituke.

- Naše „koleginice“ sa ulica se još kako – tako snalaze, ali smo mi baš debelo ojađene. Ako vam kažem da sam u normalnim godinama zarađivala oko 70.000 evra za nedelju dana dok se održavao Novosadski sajam, a nešto manje, oko 40.000 evra za četiri, pet dana u vreme „ Egzita“, onda je sve
jasno - ispričala je za Infrmer devojka čije ime je poznato novinaru, ali je rekla da je potpišemo samo kao Sultana i da ima oko 25 godina.

Foto: S.K.

 

Napominje i da je niko od klijenata ne zna ni pod ovim imenom. Uslov da razgovara je da nema nikakvog slikanja, niti iz daljine, niti sa zamućenim lice u obradi fotografija.

- Ne samo da nema stranaca koji su spremni da duboko zavuku ruku u džep kada dođu u Novi Sad na nakeoliko dana, nego su i domaći tajkuni prešli na jeftiniju „ poslovnu pratnju“ . Uprkos tome što s njima ne mogu da primirišu kompletan ugođaj i dobiju visoko kvalitetne usluge, koje pruža tridesetak nas u Novom Sadu, a za koje svi znaju da smo elita u našem poslu – objašnjava „Sultana“.

U strahu od korone veoma oprezne

Ona dalje kaže da posla imaju samo par puta mesečno kada naleti neki poslovni čovek iz inostranstva, ali su u strahu zbog korone i oni veoma oprezni, manje je seksualnih igara i predigri, koje predstavljaju sastavni deo kompletnog užitka i naravno, niža je cena.

- Sada posle takvih susreta jedva plate 300-400 evra, a to su nam nekada bogati klijenti davali da sebi kupimo neki skupi parfem ili nešto slično i nije ulazilo u cenu. Vidim da oko neke pomoći kukaju ovi sa estrade, znam da mi nismo u legalnim tokovima, ali bi možda mogao da se nađe i neki model kratkotrajne pomoći za nas jer smo gotovo bankrotirale – predlaže „Sultana“.

Međutim, i pored krize za one najeltnije „ prijateljice noći“ u Novom Sadu, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, prostitutke na niđem nivou se i dalje nude na različite načine, od klasičnih štajgi na autobuskim i železničkim stanicama, preko SMS poruka do javnih oglasa.

Tradicionalno, najviše ih ima oko Kaćke petlje, ali i na mestu gde se najmanje očekuju – kod Gradskog groblja.

- Ulične prostutke kod groblja klijente ” obrađuju” po cenama koje se kreću od 500 dinara pa najviše do 30 evra. Za mlađe prostitutke cena je viša, a posebno se plaćaju i posebne želje. Posao se obavlja u nekoliko obližnjih kućica, za koje svi znaju, ali i u vozilima i kabinama kamiona – kaže za Informer Novosađanin, koji duže vreme prati ovu oblast kao predmet sociološkog istraživanja .

Foto: S. K.

 
"Običnom" prostitucijom u Novom Sadu bavi se oko 300 žena?!

Prema nezvaničnim procenama, „običnom“ prostitucijom se u Novom Sadu bavi oko 300 žena , van onoga što se naziva tzv.elitna prostitucija.

- Visokom ili elitnom prostitucijom se bave i poznate dame iz javnog života i sveta estrade. Njihova cena je od hiljadu pa do pet hiljada evra za noć, a sve se odvija na dobro skrivenim, skupim lokacijama u gradu, ali i u vikendicima na Fruškoj gori.

Skupi pokloni od stalnih mušterija sastavni su deo druženja, a njihova vrednost zna da dostigne i celih deset hiljada evra .

Sa dolaskom korone sve ovo je skoro nestalo. Stranaca nema ili su retki, a kod domaćih je, verujem, najviše uticao, strah da im prostitutke ne prenesu koronu – navodi naš sagovornik.

Prema podacima iz novosadske policije gotovo da nema pravila ko se sve bavi prostitucijom. U pitanju su žene različitog materijalnog statusa , od onih sa najnižim stepenom obrazovanja, preko studentkinja, pa do majki i supruga iz ” srećnih porodica”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kostadin

pre 3 godine

Samo me interesuje ko na EXIT dolazi sa parama. Posećivao sam sve priredbe i očito je da se svake godine povećava broj sirotih posetilaca. Naravno da ova žena peuveličava cifre. D a je u poslednjih 10 godina obradila pola EXITa ne bi skupila ni 5.000 e.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set