• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S. - M.M.D.

31.03.2021

21:03

PORODICU VIŠE KOŠTA PCR TESTIRANJE ZA ULAZAK U GRČKU NEGO SMEŠTAJ! Nevakcinisanima odmor SKUPLJI ZA 500 EVRA

Vesti

PORODICU VIŠE KOŠTA PCR TESTIRANJE ZA ULAZAK U GRČKU NEGO SMEŠTAJ! Nevakcinisanima odmor SKUPLJI ZA 500 EVRA

Podeli vest

Ukoliko roditelji koji se nisu vakcinisali i dete starije od 10 godina krenu na odmor u Grčku, moraće samo na korona testove da izdvoje najmanje 58.500 dinara ili oko 500 evra

Ovo će značajno uvećati troškove letovanja, pa je jasno da je mnogo bolje da svi koji planiraju putovanje budu vakcinisani.

Računica pokazuje da će oba roditelja, kao i dete morati da plate papreno za PCR test. Testiranje u Srbiji košta 9.000 dinara, pa će njih troje platiti 27.000 dinara. Za povratak u Srbiju biće im potreban PCR test koji u Grčkoj košta oko 10.500 dinara po osobi, što je za tri člana 31.500 dinara. Kada se na to doda i onih 27.000 koje su dali da otputuju u Grčku, dolazi se do cifre od 58.500 dinara koje im treba samo za testiranja, a koliko još novca za smeštaj i boravak na moru?!

Jeftinije i sigurnije

Grčka je u ponedeljak obelodanila da će primati potvrde o vakcinaciji svim vakcinama dostupnim u Srbiji, kao i negativan rezultat na PCR i antigenskom testu, a direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije ("Juta") Aleksandar Seničić kaže da trenutno samo vakcinisanima nisu potrebni nikakvi testovi.

- PCR test je relativno skup i bila je ideja da postoji još neka dodatna opcija. U Grčkoj je PCR test još skuplji nego kod nas i košta blizu 100 evra ukoliko nije u zdravstvene svrhe, nego u svrhu putovanja, tako da se nadamo nekoj jeftinijoj opciji, kao što je antigenski test - napominje Seničić.

Primer cene letovanja i testova za četvoročlanu porodicu (jedno dete starije od 12 i jedno dete mlađe od 10 godina)


Destinacija Hanioti, Grčka
Cena po osobi 150 evra
Aranžman smeštaj za deset dana i prevoz
Ukupna cena za četvoročlanu porodicu 600 evra
Cena antigenskog testa za Grčku za tri člana 230 evra
Cena PCR testa za povratak u Srbiju za tri člana 268 evra
Ukupno za testiranje 498 evra

Kada su cene aranžmana u pitanju, u turističkim agencijama tvrde da će da će one ove godine biti slične kao 2019. godine.

Andrej Todorović iz turističke agencije "Kontiki travel" kaže da će se konačni cenovnici formirati tek kada se potpiše sporazum o saradnji Grčke i Srbije, odnosno za petnaestak dana.

- Interesovanje naših turista je ogromno i već je u ponedeljak bilo puno poziva onih koji željno očekuju da odu na more, ali i što pre na prolećni odmor od par dana. Ljudi se najviše interesuju za individualna putovanja, odnosno sopstveni prevoz, jer im je zbog epidemije i neizvesnosti tako lakše da se organizuju. Takođe, u stalnoj smo komunikaciji sa našim partnerima iz Grčke koji spremaju apartmane i željno očekuju naše turiste - kaže Todorović.

Cene u restoranima kao prošle godine


Ana Nikolić, vlasnica turističke agencije "Nikana travel" u Grčkoj, kaže da se lokalne cene u Grčkoj nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo jasno da neće biti turista.

- Giros i dalje košta od 2,5 do 3,2 evra. Sto se tiče restorana, to zavisi dosta od letovališta, ali, na primer, u olimpskoj regiji su niže cene porcija, recimo, od 6 do 9 evra za kompletan ručak, bez pića, dok su na Tasosu i na Sitoniji od 8 do 12 evra - kaže Nikolićeva.

Navala na aranžmane

Dušan Atanasov iz agencije "Big blu" kaže da je sjajna vest što će turističke agencije ove godine imati posla, s obzirom na to da će putnicima koji su vakcinisani ili testirani biti dozvoljen ulazak u Grčku.

- Nakon katastrofalne situacije u turizmu napokon se vidi svetlo na kraju tunela, što raduje Srbe, kojima je Grčka jedna od omiljenih destinacija. Još nismo formirali cene, ali za sada su prognoze da će ponuda aranžmana biti kao prošle godine. Turiste iz naše zemlje najviše zanima koliko će biti komplikovana procedura za odlazak na more s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Uskoro ćemo imati više informacija i o tome, a od partnera iz Grčke čekamo sve detaljnije informacije - dodaje on.

Za tranzit kroz Bugarsku ne treba PCR


Naši državljani za sada mogu da uđu u Bugarsku, uz obavezan PCR test ne stariji od 72 sata. Ipak, od obaveze posedovanja negativnog PCR testa izuzeti su državljani Srbije koji tranzitiraju bez zadržavanja, što znači da se kroz Bugarsku može i sa antigenskim testom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set