• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

28.04.2021

18:24

ODLUKA KOJA JE PODELILA ODBORNIKE! Plan privatizacije Zoohigijene Kikinde većinom glasova IPAK USVOJEN

Vesti

ODLUKA KOJA JE PODELILA ODBORNIKE! Plan privatizacije Zoohigijene Kikinde većinom glasova IPAK USVOJEN

Podeli vest

Odbornici Skupštine Grada Kikinde usvojili su danas većinom glasova Odluku o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za obavljenje delatnosti zoohigijene

Razlog donošenja ove odluke smanjenje troškova poslovanja i povećanje efikasnosti u obavljanju poslova komunalne delatnosti zoohigijene iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave, rekao je Ivan Ninčić, iz Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove i komunalnu delatnost.

- Potrebno je utvrditi koja su prava i obaveze Grada i budućeg partnera koji treba da se pronađe. Pokrenuće se postupak oglašavanja i tražiće se najpovoljniji ponuđač u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Ovaj postupak pronalaženja partnera je dosta dug-rekao je Ninčić.

Za ovu odluku odbornik iz GG „Naše malo mesto“ Goran Dumitrov izjasno se kao uzdržan, jer, kako je naveo, Zoohigijenska služba koja radi u okviru Javnog komunalnog preduzeća „Kikinda“ jedna je od retkih koja radi izuzetno profitabilno.

Foto: V.N.

 

-Ja nisam za to da ovu službu ustupamo nekom privatniku. Prethodnih godina ostvarena su značajna sredstva za rad Zoohigijene putem projekata prekogranične saradnje sa Mađarskom, dobijena je hladnjača za čuvanje animalnog otpada, vozila, kao i sredstva za rad od republičkih i pokajinskih organa. Ne znam kakav će biti benefit od privatizacije, ali znam da niko do sada nije imao primedbe na njen rad-istakao je odbornik Dumitrov.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač rekao je da je činjenica da Zoohigijena radi dobro, ali da novim podzakonskim aktima mora da dobije saglasnost lokalnih parlamenata okolnih mesta na čijoj površini obavlja ovu delatnost, da bi nastavila sa radom.

- Delatnost zoohigijene pokriva teritorije Kikinde, Čoke, Ade, Sente, Novog Kneževca, Nove Crnje i
Novog Bečeja. Tačno je da se domaćim i stranim projektima trudimo da poboljšamo kvalitet ove
komunalne usluge, ali ima još jedan detalj, a to je zbrinjavanje animalnoog otpada, koji se, nakon
dopremanja i čuvanja u hladnjači u Kikindi, otprema dalje u kafilerije u Ćupriji ili Inđiji.

Foto: V.N.

Tekst potpisa

Smatramo da bi mogao da se izradi koncesioni akt i procena predloga za javno-privatno partnerstvo, a onda je zadatak Grada i u interesu celog Severnobanatskog regiona da donesemo odluku kojom ćemo dati saglasnost za to ili nećemo. Želja nam je da time unapredimo ovu komunalnu uslugu i da novac koji sada odlazi van grada, ostane u Kikindi. Postoji mogućnost i da ostale lokalne samouprave zbrinjavaju animalni otpad u Kikindi i da od toga imamo određenu korist-rekao je Lukač.

Uz osnovnu delatnost zbrinjavanja napuštenih pasa i mačaka, „Zoohigijena“ se bavi i uklanjanjem animalnog otpada (sporednih proizvoda životinjskog porekla) i leševa životinja sa javnih površina koji se odvoze u savremenu hladnjaču za animalni otpad. Nakon prikupljanja i odlaganja u hladnjači, prosleđuju se do nadležne kafilerije.

Napušteni psi se odvode sa teritorija Kikinde, Sente, Ade, Čoke i Novog Kneževca, dok se leševi
životinja uklanjaju sa površina Kikinde, Sente, Ade, Čoke, Novog Kneževca i Novog Bečeja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set