• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.05.2021

17:27

PORODICI MILJKOVIĆ ALBANCI NA KUĆNOM PRAGU GRADE ZGRADU! Popović obišao ugrožene Srbe sa KiM

Vesti

PORODICI MILJKOVIĆ ALBANCI NA KUĆNOM PRAGU GRADE ZGRADU! Popović obišao ugrožene Srbe sa KiM

Podeli vest

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena zbog radova firme u vlasništvu Albanaca

Porodici Miljković iz Lipljana ugrožena je kuća, kao i bezbednost, jer je uz njihovo imanje, na manje od metar, albanski investitor krenuo u gradnju višespratnice.

Član Predsedništva Srpske liste i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je porodicu Miljković i poručio da nisu sami, saopšteno je iz opštine Gračanica.

- Pravda i istina su i dalje nedostžni za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji. Komšijski odnosi još ne mogu da se reše na miran način. Porodici Miljković poručio sam da nisu sami u svemu ovome, potrudićemo se da na sve načine pomognemo da se problem reši - kazao je Popović.


Reagovali su i tražili pomoć odmah čim su videli da se radovi odvijaju na manje od metra od kuće.

- Obavestili smo inspekciju, pozvali policiju, rečeno im je da radove obustave, međutim kada je otišla inspekcija i policija, oni su odmah nastavili sa daljim radovima. Brinemo se za našu bezbednost - ističe Nenad Miljković.

- Kao što on ima svoje interese tu da gradi, tako i ja imam svoje interese da tu živim. Uvek sam bio za to da se komšijski dogovorimo, žao mi je što nije želeo da me razume - kazao je Nenad.

Miljkovići se ne osećaju bezbedno, svakodnevno dobiju pretnje, a ističu da silom hoće da im uzurpiraju imanje i da ih nateraju da se isele sa ovih prostora.

- Mi smo angažovali advokata, borićemo se pravnim putem. Rešenja nema, oni rade po svom, jedino ako ih sud zaustavi. Po zakonu najmanje četiri metara dalje od moje ograde mogu da rade - rekao je Momčilo Miljković.

Miljkovići žele da ostanu na svom ognjištu i poručiju da nikakvi radovi i pretnje neće ih iseliti sa ovih prostora.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set