• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

01.06.2021

07:36

Miloš izašao u voćnjak i nije mogao da veruje šta vidi: Kome bi ovako nešto palo na pamet?!

rina

Vesti

Miloš izašao u voćnjak i nije mogao da veruje šta vidi: Kome bi ovako nešto palo na pamet?!

Podeli vest

Nepoznati počionioci u selu Jakalj kod Bajine Bašte tokom prethodnih nekoliko noći upali su na privatne posede i posekli deo malinjaka, pričinivši domaćinima veliku materijalnu štetu.

„Neko je upao u zasade i verovatno kosom pokosio kod mene oko 150 metara, kod jednog komšije oko 200 i kod komšinice 70 metara malina. Kad se sve sabere na mom imanju uništeno je preko 500 kilograma malina, prostom računicom šteta je oko 1.000 evra“, rekao je za RINU malinar Miloš Ilić.

Ovaj slučaj odmah je prijavljen nadležnim organima, sačinjen je zapisnik, a jedan ili više počinioca još uvek nisu uhvaćeni. Meštanima je nejasno ko bi se odlučio na ovakav potez, jer nikaku korist od toga nisu mogli da pribave, a kako kažu ni sa kim nisu ni u sukobu.

„Ovo se kod nas nikad nije dešavalo. Čuli smo za slične situacije u okolnim opštinama a sada je zateklo i nas. Strah nas je da neko iz čiste obesti ne ponovi ovo delo i pričini nam još veću štetu. Maline samo što nisu pristigle na berbu i problem bi bio ogroman. Obilazimo malinjake tokom noći, razmišljamo i da uvedemo stražu i uhvatimo prestupnika na delu. Nije nam svejedno“, kaže Ilić.

Ovaj domaćin na hektar ipo uzgaja malinu, a slično je i sa ostalim komšijama. Selo Jakalj najbogatije je zasadima crvenog zlata na teritoriji opštine Bajina Bašta. Većini meštana upravo je prodaja ovog voća i osnovni izvor prihoda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzjordzje milosavljevic

pre 2 godine

Poljaci platili srpske kriminalce da kose malinjake, ja sam pre par godina jednom malinaru predlagao da plate privatno obezbeđenje on me gledao kao u ludaka. Migranti nisu oni se kriju izmedzju spalira, kapitalizam konkurenta unistava, . Vucic da kupi 100. 000 vakcina gamelj protiv ebole treba da je primimo dobrovoljno tako stitimo evropu od migranata iz konga i afrike, komentar ne objavljuju i obrisi sa servera, mozda antivakcinasi imaju svoje hakere. Pozdrav

Crno_Sunce

pre 2 godine

USTAŠE,provociraju opet! Ne bi to SRBIN Srbinu uradio! Budimo budni,neprijatelj nikad ne spava! (ima još jedan koji ne spava ali on je NAŠ)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set