• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

01.06.2021

18:53

DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNIH 15 DANA! Od sutra sunčano i toplije vreme, ali nas već od ponedeljka OČEKUJU PLJUSKOVI!

Vesti

DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNIH 15 DANA! Od sutra sunčano i toplije vreme, ali nas već od ponedeljka OČEKUJU PLJUSKOVI!

Podeli vest

Hladno vreme i kiša dočekali su nas prvog dana juna, a meteorolog Đorđe Đurić objavio je vremensku prognozu za narednih 15 dana

– Srbija je i danas pod uticajem visinskog ciklona, koji se svojim centrom nalazi malo istočnije od nas. Ovaj sistem odgovoran je za oblačno vreme sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a tako će biti i tokom dana. Na severozapadu i zapadu biće suvo. Inače, tempeature su i danas kao i juče prave jesenje. Iako je danas prvi dan klimatološkog leta, maksimalna temperatura biće u Srbiji od 15 do 19 stepeni, što su vrednosti temperatura koje odgovaraju sredini aprila i sredini oktobra – navodi Đurić i dodaje:

– Od sutra konačno slabi uticaj visinskog ciklona i on napušta naše područje i kreće se dalje na istok preko Crnog mora, a sa njim odlaze i oblaci i padavine. Dakle, od srede nas očekuje sunčano i toplije vreme, uz razvoj oblačnosti tokom dana. Iako će biti toplije u odnosu na prethodne dane, biće i dalje sveže za ovo doba godine, jer će se naše područje nalaziti pod uticajem severnog i severozapadnog strujanja.

Maksimalna temperatura biće od 18 do 22 stepeni, u Beogradu oko 20, dok je višegodišnji prosek maksimale temperatura za početak juna od 24 do 27.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Đurić kaže da će u četvrtak i petak pod uticajem visokog vazdušnog pritiska biće sunčano i malo toplije, uz temperature od 20 do 25, u Beogradu do 23 stepena. U četvrtak će duvati jak severozapadni vetar.

Vremenska prognoza za vikend

– Tokom vikenda temperature će biti u skladu sa kalendarom. Makismalna temperatura biće uglavnom od 23-24 do 27-28 stepeni. U subotu se očekuje pretežno sunčano do umereno oblačno, dok se u nedelju nakon sunčanog prepodneva, sredinom dana, posle podne i uveče očekuje promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i to prvo na zapadu i jugozapadu Srbije. Tokom vikenda vetar veoma slab.

- Početkom sledeće sedmice nestabilnije sa pljuskovima i grmljavinom, uglavnom tokom ponedeljka, a biće i za par stepeni svežije. Prema trenutnim proračinama, u prvoj polovini juna temperature će manje – više biti oko prosečnih vrednosti i ne očekuju se vrućine i dani sa temperaturama preko 30 stepeni – precizirao je Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set