• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

09.06.2021

17:32

NOVA PIJACA BIĆE PONOS KIKINDE! Krajem jula završetak radova, useljenje prodavaca očekuje se već u septembru /FOTO/

V.N.

Vesti

NOVA PIJACA BIĆE PONOS KIKINDE! Krajem jula završetak radova, useljenje prodavaca očekuje se već u septembru /FOTO/

Podeli vest

Radovi na centralnoj gradskoj pijaci u Kikindi, koji su predviđeni projektom, u potpunosti će biti završeni do kraja jula, dok se useljenje prodavaca očekuje u septembru

Kikinda će uskoro dobiti jednu od najmodernijih pijaca u našoj zemlji, ukupne površine preko 3.000 kvadratnih metara, dok vrednost tog kapitalnog projekta iznosi oko 300 miliona dinara. Predviđeno je da se završi izgradnja svih objekata i da 130 tezgi bude u potpunosti natkriveno.

- U toku su završni radovi na izgradnji pijace u Kikindi, ali smo i dalje u zakonskim okvirima, jer je rok za završetak radova 30. jun. Do sada je bilo do pomeranja rokova, a razlozi za to su su objektivni.

Foto: V.N.

 

Zadesila nas je korona, uvedeno je vanredno stanje, došlo je do promena na tržištu, problema sa uvozom i morali smo da uskladimo radove sa novim uslovima poslovanja, kako kvalitet ne bi bio doveden u pitanje-izjavio je pomoćnik gradonačelnika Kikinde Svetislav Vukmirica.

Nakon što se postavi lift zbog kojeg je došlo do problema prilikom uvoza, uslediće završni radovi na podovima, pristupiće se izradi štampanog betona, tako da će investitori završiti svoj deo posla, a useljenje možemo da očekujemo septembra, rekao je Vukmirica. Pijaca će imati svoj parking i dva ulaza, a jedan je prilaz iz pešačke zone, čime će se izbeći dosadašnje gužve.

Foto: V.N.

 

-Radovi koji nisu predviđeni projektom, a u nadležnosti su JP „Kikinda“, podrazumevaju izgradnju
parkinga i asfaltiranje trotoara u ulici Vojvode Putnika, kao i deo trga u ulici Branka Radičevića koji će biti rekonstruisan. Te radove završićemo naknadno-dodao je on.

Do sada je završena kompletna prva lamela projekta koju čine već funkcionalni lokali iz ulice Vojvode Putnika. Druga i treća lamela predstavlja zatvoren prostor predviđen za zelenu, mlečnu i robnu pijacu, kao i tržni centar sa devet lokala.

Foto: V.N.

 

Jedan od najvećih kapitalnih projekata u poslednjih nekoliko decenij realizuje se sredstvima lokalne samouprave i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koja učestvuje većim delom sa oko 250 miliona dinara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set