• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.06.2021

13:39

ŠIPTARI PONOVO VANDALIZUJU SRPSKE GROBOVE! Polomlјene nadgrobne ploče i porušeni krstovi na pravoslavnom groblјu u Orahovcu!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vesti

ŠIPTARI PONOVO VANDALIZUJU SRPSKE GROBOVE! Polomlјene nadgrobne ploče i porušeni krstovi na pravoslavnom groblјu u Orahovcu!

Podeli vest

Na pravoslavnom groblјu u Orahovcu proteklog vikenda polomlјene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića. Da su grobovi osknavlјeni primetio je Dušan Stojanović, koji je otišao majci da zapali sveću

Ovo groblјe učestalo se nalazi na udaru vandala. Šta porodice nekako poprave, albanski ekstremisti preko noći poruše o čemu svedoči i slučaj porodice Šarić, čije su humke učestalo rušene.

Iz dana u dan svedočimo aktu bezumlјa i nasilјa kojem su Srbi na Kosovu i Metohiji izloženi više od dve decenije, a koje danas dobija iznova i svoju insitucionalnu podršku od strane albanskih političara u Prištini.

Nesporno je da političari u Prištini svojim zapalјivim izjavama, neodmerenim reakcijama i odbijanjem dijaloga inspirišu ovakve incidente, koji se po pravilu prelamaju preko leđa Srba koji žive južno od Ibra.

Realnost u kojoj Srbi žive jeste da gotovo da nema ni jednog jedinog nadgrobnog spomenika ili krsta koji nije oštećen na groblјu u Orahovcu, a isto tako gotovo da ne prođe ni jedan jedini dan da se ne dogodi neki incident na prostoru Kosova i Metohije, čije su mete Srbi, njihova imovina, crkve i grobovi.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ovom gnusnom događaju prethodilo je skrnavlјenje Hrama Hrista Spasa u Prištini, na kome su ispisani pogrdni grafiti "Isus mrzi Srbe" i "Simbol šovinizma" pred očima kosovske policije.

Očigledno je da antisrpsko raspoloženje, praćeno izraženim verskim ekstremizmom, uzima maha u Prištini, koja svojim (ne)delima direktno inspiriše i navodi na ovakve slučajeve.

Kako se to Priština kune da će zaštiti srpske crkve kada ne može da sačuva ni srpske grobove? Kakav to suživot navodno grade uz pomoć međunarodne zajednice kada ni za mrtve Srbe na Kosovu i Metohiji nema mira?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

"Nemoguće"! Jel su to oni "fini", "dobri" Albanci, oni koji se "zalažu" za "multietničko" kosovo!

Ja

pre 2 godine

Sva sreca pa si ti fin. Vi nacionalisti ste svi isti, bez obzira iz kog ste naroda, to se vidi u ratu.

Mesa

pre 2 godine

To van je nekada prolazilo jer da su albanci hteli to bi davno radili vase kaze ne proaze

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set