• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2021

08:15

AKO VAM KAŽEM KOLIKO SAM ČEKAO, NEĆETE MI VEROVATI... Evo kolike su gužve na granicama Srbije! Video

Vesti

AKO VAM KAŽEM KOLIKO SAM ČEKAO, NEĆETE MI VEROVATI... Evo kolike su gužve na granicama Srbije! Video

Podeli vest

Na graničnom prelazu Horgoš 1 putnici trenutno čekaju najmanje sat do dva, dok na graničnom prelazu Kelebija nema zadržavanja


Nešto ranije, tokom dana, putnici su za prelazak mađarske i srpske granice čekali u proseku dva i po sata, a najduže četiri.

"Dolazimo iz Švajcarske, a uputili smo se u Zaječar. Čekali smo sigurno dva sata na granici", kaže jedan od putnika, dok vozač iz Austrije koji putuje u Beograd navodi da je čekao sat i po.

"Ako vam kažem koliko sam čekao, nećete mi verovati. Nešto jače od četiri sata ukupno. Radim u Kečkementu. Našu granicu sam prošao brzo, dok sam na mađarskoj čekao baš dugo", izjavio je jedan od putnika.


"Putujemo iz Holandije ka Skoplju. Na srpskoj strani smo čekali 55 minuta, a kod Mađara ništa", kaže jedna žena.

"Idem iz Mađarske, čekao sam sat i po ukupno", rekao je putnik u vozilu s registarskim oznakama Senta-Ada.

Prema nezvaničnim informacijama samo prošlog vikenda, tačnije u subotu i nedelju na graničnom prelazu Horgoš 1 u našu zemlju ušlo je oko 80.000 ljudi, a među njima je bio veliki broj putnika koji su se autobusima iz Budimpešte uputili ka Novom Sadu, na Egzit.

Kako bi se rasteretili Horgoša 1 i Kelebije nadležni apeluju na vozače da koriste jedan od četiri malogranična prelaza - Bajmok, Bački vinogradi, Ðala ili Horgoš 2, koji su namenjeni isključivo putničkom saobraćaju i to za naše državljane i one sa pasošem Evropske unije.

Inače, danas se upravo na tim prelazima čekalo duže nego na velikim, jer su mnogi odabrali njih u nameri da bržbudući da pređu granicu.

Uobičajene gužve na graničnom prelazu Batrovci

Putnička vozila zadržavaju se na granici do pola sata prilikom ulaska i izlaska iz zemlje, pa je tako i na Batrovcima, gde trenutno rade tri trake za putnike koji ulaze u zemlju

Tokom dana duža čekanja su bila na ovom prelazu sa hrvatske strane, a sada se povećao i priliv putnika koji kreću na godišnje odmore.

"Poneli smo sve što nam je potrebno za odmor, zeleni karton, potvrde o vakcinisanju... Prošli put smo vraćeni s granice, pa da nam se opet ne bi desilo isto", kaže jedan od putnika za Tanjug.

Iako je taj prelaz frekventan, dužih čekanja nema, na zadovoljstvo putnika.

Kada je reč o teretnom saobraćaju, kamioni čekaju oko sat i duže, a kolona je duga više od kilometra.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set