• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

21.07.2021

15:41

KRUŠEVAC DOGRAĐUJE VRTIĆE!  Ministar Ružić i gradonačelnica Jasmina Palurović POSTAVILI KAMEN TEMELJAC/FOTO/

R.B.

Vesti

KRUŠEVAC DOGRAĐUJE VRTIĆE! Ministar Ružić i gradonačelnica Jasmina Palurović POSTAVILI KAMEN TEMELJAC/FOTO/

Podeli vest

Ministar Branko Ružić , u pratnji gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović danas obišao vrtiće u Kruševcu i Velikom Šiljegovcu

Tom prilikom ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, postavili su danas kamen temeljac za dogradnju Vrtića ,, Golub mira,, u Naselju Ujedinjene nacije.

Oni su, potom, obišli vrtić u Velikom Šiljegovcu, gde je obavljena i zvanična predaja ključeva vozila za prevoz mobilnog tima za rad sa porodicama iz osetljivih društvenih grupa i ruralnih
područja.

Foto: R.B.

 

Ministar Ružić je ključeve ovog vozila uručio u Velikom Šiljegovcu direktoru kruševačke Predškolske ustanove ,,Nada Veljković, Vesni Živković.

Pored dogradnje vrtića,, Golub mira,, u Kruševcu su izdvojena i sredstva za drogradnju vrtića,, Labud,, u Naselju Pejton. Za ove vrtiće u Kruševcu biće izdvojeno 58 miliona dinara i time će se obezbediti novih 160 novih mesta za mališane koji čekaju prijem, po 80 u svakom vrtiću.

Predškolska ustanova ,,Nata Veljković,, u Kruševcu, inače, brine o 3.500 mališana rasporedjenih u 13 gradskih vrtića i četrdesetak grupa na seoskom području.

Foto: R.B.

 

Dogradnja vrtića i Grant program sprovode se u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja I obrazovanja, koji se realizuje uz pomoć sredstava Svetske banke.

Ministar Branko Ružić je rekao da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Kruševac prepoznali zajednički interes i da žele da stvore bolje uslove za odrastanje dece.

Foto: R.B.

 

Dodao je da na području Rasinskog okruga, do kraja godine, u saradnji sa Fondacijom ,,Novak Đoković,, Ministarstvo prosvete planira završetak i opremanje prostorija u objektima u Varvarinu, Brusu, selu Zlatari, trsteničkom selu Popina i adaptaciju četiri prostorije u Drenovi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set