• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2021

07:44

POŽAR NA MOKROJ GORI! Spasioci na terenu, gori 100 hektara zemlje

R. B.

Vesti

POŽAR NA MOKROJ GORI! Spasioci na terenu, gori 100 hektara zemlje

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica put Mokre Gore, kako bi zajednički sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu, stavili pod kontrolu požar koji je juče posle podne zahvatio suvu travu i četinarsku šumu

Kako je sinoć za Tanjug rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj gori, a na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.

- Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području - dodao je Cicvarić.

On je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.

Nema opasnosti po stanovništvo, prenosi RTS. Tokom čitave noći vatrogascima iz Zlatiborskog okruga stizala je pomoć i u ljudstvu i u mehanizaciji iz više gradova Srbije.

U saopštenju MUP navodi se da su upućena još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

U toku je postavljanje na stadionu Kotroman bazena za akumulaciju kapaciteta 18.000 litara vode koji će služiti za vodosnabdevanje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara, prenosi RTS.

Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva kojima je trebalo da se vatra sa svih strana stavi pod kontrolu i da se lokalizuje požar.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragana

pre 2 godine

Zaštitite Mecavnik na svaki način i svim silama jer to je nešto što je naš ponos i vredno je svakog truda, makar kopali rovove oko njega i zalivali ga vodom neprekidno. Ne dozvolite da bude oštećen.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set