• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

02.08.2021

10:50

Obnovljen DZ U Velikom Gradištu počeo s radom!

Opštinska uprava Velikog Gradišta

Vesti

Obnovljen DZ U Velikom Gradištu počeo s radom!

Podeli vest

Nakon 20 godina rada na staroj i već dotrajaloj aparaturi, dobijena je licenca za rad na novoj i konačno nova radiološka oprema na kojoj će se uskoro otpočeti nova radiološka dijagnostika u obnovljenom i rekonstruisanom Domu zdravlja u Velikom Gradištu , zašta je Kancelarija Vlade Republike Srbije za javna ulaganja izdvojila preko 122 miliona dinara, dok je za projektnu dokumentaciju i nadzor 4. miliona dinara omogućila Opština Veliko Gradište, kao 6 . miliona dinara za neophopdnu nabavku nameštaja i inventara , istakla je direktorka Doma zdravlja u Velikom Gradištu , Ljiljana Stevanović, prilikom puštanja u funkciju obnovljeniog objekta , kome su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja kao i Kancelarije za javna ulaganaja Vlade Srbije

- Težak period pandemije i otežani uslovi za rad  su za nama i to smo uspeli da prebrodimo uz pomoć lokalne samouprave , koja je stvarala uslove za normalno funkcionisanje covid ambulante. Od početka godine u Domu zdrvlja je vakcinisano više od 5.600 građana , a ono što još nedostaje da bi rad bio upotpunjen i meštnima u potpunosti pružene zdravstvene usluge, je jedno sanitetsko vozilo - podsetila je  direktorka dr Stevanović.

Foto: Opštinska uprava Velikog Gradišta

- Ovaj objekt je dokaz dobre sinergije i saradnje nacionalnog i lokalnog nivoa  vasti  politike Vlade Republike Srbije , da sve objkekte javne namene u oblasti zdravstva , obrazovanja , zdravstvene zaštite , dobvede na visok standard , pre svega zdravstvenih radnika  koji svaki dan pružaju  zdravstvenu negu građanima. Da rade u adekvatnim uslovima  kako bi građani imali poverenja u lekare i medicinsko osoblje - istakla je Sandara Nedeljković direktorka  Kancelarije za javna ulaganja.

Foto: Opštinska uprava Velikog Gradišta

Kroz projekat prekogranične saradnje  u vrednosti od 146.365 hiljada evra i učešćem Opštine u vrednosti od 15 %  ova Zdravstvena ustanova na Dunavu dobila je portabl ultrazvučni aparat  sa mogućnošću  skrining karcinoma tiroidne žlezde. Takođe je kupljen i ultrazvučni aparat i digitalni kolposkop , vrednosti peko 4. miliona dinara,  uz učešće Opštinske uprave Veliko Gradište  od preko jednog miliona i saradnju sa Kabinetom Ministarstva bezportfelja u Vladi Srbije, zaduženog za populacionu politiku.

Foto: Opštinska uprava Velikog Gradišta

Ministarstvo pravde je u cilju što boljeg funkcionisanja Gradištanskog Doma zdravlja koji danas ima potpuno nov i savremeniji izgled i namene  obezbedilo 9.800 000 dinara za kupovinu digitalnog rengen aparata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set