• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

14.08.2021

09:12

Ko god dođe u Željkovu i Nadinu kuću u Pančevu OSTANE ZATEČEN ONIM ŠTO VIDI

printscreen RTS

Vesti

Ko god dođe u Željkovu i Nadinu kuću u Pančevu OSTANE ZATEČEN ONIM ŠTO VIDI

Podeli vest

Željko Stojčić i Nada Pašajlić nikako nemaju običan hobi. Oni udomljavaju napuštene životinje, najviše pse i veliki novac daju na njihove potrebe. Ipak, kažu da se ne kaju ni zbog jedno psa kojeg su doveli kući, a ima ih čak 80.

Jedan od slučajeva koji je užasnuo i njih i javnost je onaj kada je četvoromesečni pas zaliven bitumenom.

"Uzeli su kovačka klešta čiji otisci odgovaraju ranama na telu i tim kleštima su ga bacili u vreo bitumen da bi ga ubili i da više ne bi cvilio. Gde je tu razlika između čoveka i zveri? I onda mi kažemo da životinje kao pas i mačka ispadaju nešto drugo, a ono što bi trebao da bude čovek ispada životinja", kaže Željko.

On i Nada žive i spavaju u kući sa četrdeset pasa i dve mačke i još toliko ih čuvaju u dvorištu. Sve su to životinje koje su pretrpele neko zlostavljanje na ulici ili su ih njihovi vlasnici izgladnele napustili.

Foto: printscreen RTS

Željko Stojšić i Nada Pašajlić

"Prvi problem imamo što je u Srbiji samo 30 odsto vlasničkih pasa čipovano, iako je to zakonska obaveza, i onda automatski kad se taj prvi korak ne poštuje imamo milion razloga zašto pas završi na ulici: da li je pocepao zavesu, iskopao tuju, pocepao papuču, raskopao dvorište ili je vlasniku dosadio i nema kome da ga ostavi kad krene na godišnji odmor i taj pas završi na ulici", navodi Željko Stojčić.

U njihovom dvorištu nisu samo psi iz Srbije, tu je i jedna Beka iz Grčke.

"Šetala je oko hotela gde smo bili smešteni i bila je u očajnom stanju, teško je hodala, disala i bila je sva u ranama. Tako se rodila ljubav, videli smo se sa prozora, sišla sam dole, počela da je hranim. Pas se vezao za mene i rešila sam da ga povedem sa sobom", priča Nada Pašajlić.

Samo za ishranu pasa Željko i Nada mesečno izdvajaju oko 1.200 evra i kažu da im nije žao što sav zarađen novac ulažu u lečenje i zbrinjavanje pasa, jer su posle svakog spasenog života oni srećniji, a spremni su i da polovinu svojih ljubimaca udome i poklone onima koji imaju uslova za odgajanje životinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ŽELEO JE SAMO SVOJ MIR I KORU HLEBA... a oni su hteli da ga UBIJU! /FOTO/
Ljubav

ŽELEO JE SAMO SVOJ MIR I KORU HLEBA... a oni su hteli da ga UBIJU! /FOTO/

Dragi građani Srbije, dragi meštani Beograda, možemo pisati hiljade i hiljade tekstova na temu o neodgovornom vlasništvu, lošoj državnoj strukturi, nedostatku resusrsa, i tako dalje. Međutim, šta ćemo sa svešću ljudi, šta ćemo sa ličnim nezadovoljstvom koje iskaljujemo na nedužna bića, uostalom, da li ih svi gledamo kao nedužna bića

13.08.2021

12:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set