• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. I.

15.08.2021

10:36

RADIONICE ZA MALE VATROGASCE U NOVOM EDUKATIVNOM CENTRU U ZRENJANINU

Informer

Vesti

RADIONICE ZA MALE VATROGASCE U NOVOM EDUKATIVNOM CENTRU U ZRENJANINU

Podeli vest

Dvodnevna radionica za decu i omladinu, u organizaciji Misije OEBS u Srbiji, Vatrogasnog saveza Srbije i gradskog saveza, održana je u novom edukativnom centru u Zrenjaninu, uz učešće 24 mališana iz Zrenjanina i okolnih mesta, budućih vatrogasaca.

Zvonko Rakić, komandant štaba Vatrogasnog saveza Srbije i sekretar Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin, naglasio je da edukativni centar ima kapacitet 50 mesta, a da se radionice obavljaju, zbog lakše komunikacije sa po 25 dece i da se polaznicima demonstrira gašenje požara na otvorenom prostoru, uz korišćenje protivpožarnih aparata, kao i komunikacija sa vatrogasno spasilačkim bataljonom i upotreba brentača.


- Pripremamo poseban edukativni program za različite uzraste, jer nije isto raditi sa decom od 6 i 16 godina, u planu je da svakog vikenda grupa od po 25 mališana učestvuje u radionici - kaže 

Foto: Informer

Foto: grad Zrenjanin

- Želimo da ovaj centar u Zrenajninu bude ujedno centar za celu Vojvodinu i Srbiju gde bi mladi ljudi u odličnim uslovima mogli da uče i edukuju se, jer bez toga nema napretka dobrovoljnih vatrogasnih društava, koje su, pokazalo se to, sada u eri velikih požara, itekako bitna i značajna - istakao je Ćapin, uz napomenu da je edukativni centar u Zrenjanu, jedinstven u Srbiji.

Foto: Informer

Foto: grad Zrenjanin
Deca se igraju, ali i uče
 

Neka svaki treći od ovih mališana, uz stečena osnovna znanja, kad poraste, postane dobrovoljni vatrogasac, mi smo napravili pravu stvar - kaže Zvonko Rakić, ponosan na činjenicu da u Zrenjaninu i okolnim mestima, 352 dobrovoljna vatrogasca redovno učestvuju u gašenju požara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set