• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2021

07:17

SPREMITE SE, OČEKUJE SE PAD TEMPERATURE ZA 10 STEPENI! Još danas pakao, a onda sledi nagla promena vremena!

Vesti

SPREMITE SE, OČEKUJE SE PAD TEMPERATURE ZA 10 STEPENI! Još danas pakao, a onda sledi nagla promena vremena!

Podeli vest

Na jugu i istoku Srbije danas će biti veoma toplo sa najvišom temperaturom oko 35 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, na jugu i istoku i veoma toplo. Posle podne, uveče i tokom noći na severu i zapadnu naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, pre podne jugoistočni, na jugu Banata i jak, posle podne u skretanju na severozapadni, koji će u Vojvodini biti povremeno i jak. Jutarnja temperatura od 11 do 20, najvisa dnevna od 29 na severozapadu do 35 stepeni na jugoistoku.

Foto: printscreen rhmz

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, pre podne jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni, koji će biti povremeno i jak.

Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna 33 stepena, a u toku noći naoblačenje.

NAJAVA PROMENE VREMENA, DANAS (23. avgusta) NA SEVEROZAPADU, A U UTORAK (24. avgusta) U CELOJ ZEMLJI:

Danas se na severozapadu Srbije očekuje pad temperature, a u drugom delu dana i tokom noći povremeno kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Od utorka osetno svežije u celoj zemlji uz pad temperature za oko 10- ak stepeni, u većini mesta dnevna temperatura od 21 do 25 °C, a na jugoistoku od 25 do 30 °C.

Foto: printscreen rhmz


U narednih sedam dana, do 30. avgusta, osetno svežije, osim na jugoistoku gde će doći do pada temperature, ali će se i dalje zadržati toplo vreme.

Tokom dana promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, veća količina padavina očekuje se u sredu na jugozapadu i zapadu zemlje.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VISOKE TEMPERATURE 

Ponedeljak, 23.08.2021 u 00.20 h

Danas (23.08) na jugu i istoku zemlje veoma toplo sa najvišom temperaturom oko 35 stepeni.

Hidrološko upozorenje
 
Na Brzavi, Moravici, Ljigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set