• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

01.09.2021

16:47

ŠKOLA U MAJDANPEKU PONELA IME MIHAJLA SPORIĆA! Na prerano preminulog genija podseća i veliki mural koji krasi njenu fasadu/FOTO/

V.J.

Vesti

ŠKOLA U MAJDANPEKU PONELA IME MIHAJLA SPORIĆA! Na prerano preminulog genija podseća i veliki mural koji krasi njenu fasadu/FOTO/

Podeli vest

Na inicijativu škole uz saglasnost lokalnog parlameta u Majdanpeku, i rešenje resornog Ministarstva prosvete, učenici sada već nekadašnje OŠ ,,12 .Septembar,, započeli su novu kalendarsku školsku godinu pod novim imenom ,, OŠ Mihajlo Sporić,,.

Ovom trenutku ozvaničenja novog naziva i otkrivanju table sa novim imenom škole ali i murala koji je iscrtan u znak sećanja na ovog momka, pored predstavnika Skupštine opštine Majdanpek prisustvovali su i članovi najuže porodice i građani grada rudara.

Foto: V.J.

 

Prerarano preminuli mladi genije, jedan od najboljih matematičara i fizičara, kojeg je ikada imala Srbija a koji se svojim postignutim rezultatima dokazao i van njenih granica, odlukom Vlade Republike Srbije sahranjen je u aleji zaslužnih građana.

Foto: V.J.

 

Odrastanje i školovanje vezuju ga najviše za Beograd ali poreklo vuče upravo iz Majdanpeka.

,, Ovo je za nas velika čast. Mihajlo i dalje nastavlja da živi sa nama i nadam se da će on nekim mladim ljudima u Majdanpeku biti uzor. Njegova energija i njegova posvećenost nauci i pored svega, ukazuju na to koliko je on je bio nasmejan do poslednjeg trenutka. Sve svoje snove živeo je punim plućima i iskreno se nadam da će svima ostati u sećanju kao jedan vedar, nasmejan mladić, pravi primer i uzor mlađim pokoljenjima koji će biti ponosni što pohađaju školu koja nosi njegovo
ime.

Foto: V.J.

 

Zahavaljujemo se svima na ovoj inicijativi, građanima Majdanpeka, lokalnoj smoupravi, Ministarstvu prosvete, jer smo i majka Stefani i ja bili učenici ove škole, time je još veći ponos i dika što ova obrazovna ustanova nosi ime Mihajla Sporića, rekao je Zoran Sporić , otac preminulog mladog matematičara čije je ime u znak sećanja od danas ponela jedna od Osnovnih škola u Majdanpeku, a čije je poreklo baš iz ovog malog mesta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set