• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

11.09.2021

12:10

KRUŠEVLJANI UKLANJAJU DIVLJE DEPONIJE! Grad obezbedio novac, radove obišla gradonačelnica/FOTO/

GU Kruševca

Vesti

KRUŠEVLJANI UKLANJAJU DIVLJE DEPONIJE! Grad obezbedio novac, radove obišla gradonačelnica/FOTO/

Podeli vest

Za uklanjanje 8 divljih deponija u gradu i na selu, gde se nalazi oko 800 kubika komunalnog otpada, Kruševac dobio 1,2 miliona dinara

Prva od osam divljih deponija , u okviru projekta Ministarstva zaštite životne sredine , uklonjena je juče u blizini bivoljskog groblja. Kruševac je za uklanjenje četiri divlje deponije na gradskom i još toliko na seoskom području dobio 1,2 miliona dinara.

Očekuje se da će na potencijalnim lokacijama divljih deponija u Kruševcu biti postavljen video nadzor. Procena je da se na ovim deponijama nalazi 800 kubika kabastog i ostalog komunalnog otpada.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima, obišla je radove na uklanjanju prve deponije u kruševačkom naselju Bivolje.

Foto: GU Kruševca

 

- U naredna tri dana planiramo da intenziviramo ovu akciju i da sakupimo što veću količinu otpada kako bismo do novembra uspeli da očistimo sve deponije.

Svesni smo da time nećemo rešiti problem i zato apelujemo na sugradjane da ne odlažu kabasti otpad na divljim deponijama, već na našu gradsku deponiju – izjavila je Snežana Radojković, direktorka Javnog komunalnog preduzeća ,, Kruševac,,.

Posle Bivolja, sledi uklanjanje deponije u naselju Kurilovo, ispod stovarišta Milošević, zatim u Čitluku kod starog mosta i u Velikom Golovodu, po izlasku iz Kruševca, iza mosta sa desne strane ka reci Rasini.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Paluropvić je najavila da su za sanaciju planirane i deponije u Pakašničkoj šumi, prema crkvi u izgradnji, zatim na Čokotinom brdu ,te deponija na mestu gde se graniče Kruševac i Ražanj ispred Djuniskog mosta kao i deponija u Ulici Timočke bune, na samom obodu Novog groblja. 

Foto: GU Kruševca

 

U Kruševcu je, inače, do nedavno bilo preko 5o divljih deponija,. A li se taj broj sada drastično smanjio pošto su kruševački komunalci uveli organizovano iznošenje smeća .

Direktorka JKP ,, Kruševac,, Snežana Radojković kaže da je u ovoj akciji angažovan veći broj radnika i mehanizacije, a pored redovnih aktivnosti, završetak projekta uklanjanja divljih deponija planiran je za kraj meseca novembra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set