• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

27.09.2021

15:09

MEDVED PONOVO TERORIŠE MEŠTANE GOLIJE! Razvalio tor i zaklao najveću ovcu u stadu!

Rina

Vesti

MEDVED PONOVO TERORIŠE MEŠTANE GOLIJE! Razvalio tor i zaklao najveću ovcu u stadu!

Podeli vest

Ni punih mesec dana nije prošlo od poslednjeg napada na planini Goliji, a medved se ponovo vratio. Ovaj put razvalio je tor porodice Gizdavić, prvo usmrtio a potom i pojeo ovcu iz stada

- Na toru je bila otkovana jedna daska i vrata odškrinuta, a zatim smo ugledali nogu od ovce. Tek tad sam ih prebrojao i shvatio da mi nedostaje jedna i to ona najveća koja je bila u stadu. Medved ju je izvukao iz tora, vukao nekih stotinak metara do vode i tu pojeo. Ostale su samo glava i koža od nje. Dobro se ugostio - rekao je za RINU Milan Gizdavić.

Foto: Rina

Ovo nije prvi put da medvedi prave velike probleme u selu Devići, do sada su zakalali oko deset grla i napali nekoliko meštana. Stanovnici podno Golije strahuju za životinje, ali i za sopstevni život. Svaka šetnja za njih predstavlja opasnost jer ove krupne životinje sada prilaze skroz blizu kućama.

Foto: Rina

- Naše domaćinstvo i tor potpuno su osvetljeni, sa pet sijalica. To medveda nije sprečilo da priđe i napravi štetu. Oduvek je divljači bilo u naši krajevima, ali nikad nije prilazila ovako blizu. Potpuno smo nezaštićeni kad je taj problem u pitanju i ne znamo šta da radimo - rekao je Milan.

Foto: Rina

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 2 godine

Je l ovo huskanje primitivaca, da ubiju medveda, cuj, medved u divljini zaklao ovcu, pa, zao mi je, ali sprema se za zimu i sad treba da se ubije zivotinja koja je ugrozena na ovim prostorima, osiguraj ovce pa nek ti osiguranje isplati stetu u slucaju napada medveda, a ne da se okuplja bagra da ide da ubije medveda, sta bi na Aljasci ili Sibiru trebali da rade da pokolju sve medvede. Pa posto ste pobili sve zivotinje u njegovim prirodnom stanistu sta ocekujete da se desi?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set