• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.10.2021

07:28

DUVAĆE JAČINOM OD 100 KILOMETARA NA SAT! Od danas do petka nas očekuje olujna košava!

Vesti

DUVAĆE JAČINOM OD 100 KILOMETARA NA SAT! Od danas do petka nas očekuje olujna košava!

Podeli vest

RHMZ je upozorio da će od danas do petka, 8. oktobra, u košavskom području biti vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine, preko 28 metara u sekundi, odnosno 100 kilometara na čas


Prema prognozi vremena, u Srbiji će ujutru biti vedro i hladno, po kotlinama jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. U toku dana sunčano i toplo.

U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, a na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno olujnim jugoistočnim vetrom. U ostalim krajevima duvaće slab do umeren vetar, južnih smerova. Jutarnja temperatura od 2 na istoku Srbije do 14 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna u većini mesta od 24 do 29 stepeni, u Negotinskoj Krajini svežije, oko 20 stepeni.

U Beogradu će danas biti sunčano uz umeren i jak, na širem području povremeno i olujni jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 10 do 13, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Foto: printscreen RHMZ

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 12. oktobra, u sredu postepeno naoblačenje i zahladenje, ponegde sa kišom. Samo će se na jugoistoku veći deo dana zadržati suvo vreme. Zatim pretežno oblačno i hladno, povremeno s kišom, a u četvrtak i petak sa pljuskovima, ponegde praćenih grmljavinom.

Do petka u koŠavskom području vetrovito uz jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni jugoistoČni vetar, kratkotrajno sa udarima orkanske jaČine. U petak vetar u postepenom slabljenju.

Foto: printscreen RHMZ

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set