• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Gajić

09.10.2021

13:20

TRI DECENIJE OD POGIBIJE NOVINARA RTS NA BANIJI! Ubijeni su iz zasede, više od 200 metaka ispaljeno je u njihov automobil!

S.G.

Vesti

TRI DECENIJE OD POGIBIJE NOVINARA RTS NA BANIJI! Ubijeni su iz zasede, više od 200 metaka ispaljeno je u njihov automobil!

Podeli vest

Na spomenik u „novinarskom kvartu sećanja“ u Šapcu, kolege iz šabačkih redakcija odale su počast pre tačno 30 godina nastradaloj novinarskoj ekipi

Četvoročlana ekipa dopisništva RTS-a, ubijena je na Baniji, dok je bila na svom profesionalnom zadatku. Do danas, za to niko nije odgovarao.

Pre tačno 30 godina na novinarskom zadatku na Baniji ubijena je četvoročlana šabačka novinarska ekipa – Zoran Amidžić, urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović, snimatelj, Dejan Milićević, asistent snimatelja i Sretan Ilić, urednik Radio Šapca.

U novinarskom kvartu sećanja“ ispred spomenika nastradalima, kolege iz šabačkih redakcija odale su počast. I posle tri decenije, mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Kome je novinarska ekipa bila meta i zbog čega, neka su od njih.

- Imao sam 16 godina kada je otac nastradao. Toliko godina je prošlo, odgovor ni na jedno pitanje nismo dobili. Posle tri decenije, više nije ni važno, niti šta može da se promeni – kaže Ognjen Amidžić, sin nastradalog novinara Zorana Amidžića koji je krenuo očevim stopama.

Od pre tri godine, ulica iz koje su krenuli na poslednji novinarski zadatak nosi njihova imena. Inicijativa i potekla sa tog mesta, od kolega.

- Naše je da nikad ne prestanemo da postavljamo pitanja jer nam to nalaže profesija a pre svega obaveza prema nastradilim kolegama – navodi Tanja Dimitrić Mijailović, urednik šabačkog dopisništva RTS-a.

Vest koja je 9. oktobra 1991. godine stigla sa Banije, potresla je ceo Šabac. Ubijeni su iz zasede, sa više od 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sosa

pre 2 godine

Dokle više " i za to niko nije odgovarao" - , pa ko je od hrvata odgovarao za more zločina, počev od I sv. rata, pa do ovog poslednjeg rata.Koliko su samo nenaoružanog naroda, uglavnom baba i deda poubijali " hrabri domoljubi" po selima posle oluje i to niko i ne pominje.Kada će konačno naša država da postavi pitanje pronalaska ubica novinara i nenaoružanog, nedužnog naroda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set